Ο Καιρός:

Τι δείχνει για το χαρακτήρα μας η φωτογραφία στο facebook

Τι φωτογραφία έχεις επιλέξει για να πλαισιώσει το προφίλ σου στο Facebook ή άλλα κοινωνικά δίκτυα;...
Τι δείχνει αυτό στους άλλους για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου;

Το να διαλέξεις φωτογραφία για το Facebook, το Twitter ή οποιοιδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο σίγουρα δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση!

Η επιλογή της φωτογραφίας για τα κοινωνικά δίκτυα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Ωστόσο, προσπαθήσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τις πιο συχνές επιλογές και να αποκρυπτογραφήσουμε τα κρυμμένα μηνύματα που βρίσκονται πίσω από αυτές! Μάθε ποια είναι αυτά, δες τις επιλογές σου.

Μάθε ποια είναι αυτά, δες τις επιλογές σου.

1. Πορτρέτα κάθε είδους

Τα χαρακτηριστικά σου φαίνονται ξεκάθαρα είτε η φωτογραφία δείχνει μόνο το πρόσωπο είτε από τη μέση και πάνω. Μπορεί να είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική ή να την έχεις τραβήξει μόνη σου με το κινητό. Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα διαφοροποιούνται?.

Τι δείχνει για εσένα;

Ερασιτεχνική φωτογραφία: Δίνεις την εντύπωση ενός φιλικού και συνηθισμένου ατόμου, δίχως ανασφάλειες για την εμφάνιση σου αλλά με αρκετή αυτοπεποίθηση.

Επαγγελματικη φωτογράφιση: Είτε το επαγγελμά σου και οι ασχολίες σου επιβάλλουν μια επαγγελματική φωτογράφιση, αν για παράδειγμα ασχολείσαι με το χώρο της showbiz ή της πολιτικής, είτε αποφάσισες να δώσεις το κάτι παραπάνω για να έχεις μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία, αν επιλέξεις υλικό επαγγελματικής φωτογράφησης για το προφίλ σου θα δείξεις έντονο ναρκισσισμό και φιλοδοξία

Αυτοπορτρέτο: Μπορεί να έχεις κολλήσει κι εσύ το μικρόβιο της εποχής που δεν είναι άλλο από το να αυτοφωτογραφίζεσαι όπου σταθείς κι όπου βρεθείς! Και μπορεί αυτό να εσένα να σε ευχαριστεί, βλέποντας όμως κάποιος στο προφιλ σου μια τέτοια φωτογραφία ίσως σε θεωρήσει αρκετά ενοχλητική.

Φωτογραφία με μαγιό: Το μόνο σίγουρο, αν έχεις επιλέξει φωτογραφία που δείχνει το πλούσιο ή και μικρότερο μπούστο σου, είναι πως φαίνεσαι καυτή ίσως όμως και κάπως... ανασφαλής.

2. Μακρινή φωτογραφία

Η φιγούρα σου είναι τόσο μακρινή που μετά βίας διακρίνεται μέσα στο πλαίσιο ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου δε φαίνονται ούτε με μεγεθυντικό φακό.

Τι δείχνει για εσένα;

Δίνεις την εντύπωση ενός ατόμου που επιθυμεί την ιδιωτικότητά του και δεν θέλεις να γνωρίζει ο καθένας το πώς είσαι στην πραγματικότητα. Πιθανότατα να είσαι ντροπαλή και αρκετά κλειστή σαν άνθρωπος. Βέβαια, κάποιοι κακοπροαίρετοι -γυναίκες και άνδρες- θα μπορούσαν να φτιάξουν και σενάρια του τύπου: «Είναι κακάσχημη γι΄αυτό και κρύβεται πίσω από μακρινή φωτογραφία».

3. Η κοντινή αλλά απόμακρη..

Μπορεί η φωτογραφία να είναι αρκετά κοντινή, τα μαλλιά σου ή τα χέρια σου όμως κρύβουν μέρος του προσώπου σου έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά σου να μην είναι ολοφάνερα.

Τι δείχνει για εσένα:

Θέλεις να δείξεις πως δε θέλεις η φωτογραφία σου να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη αλλά στην πραγματικότητα είναι, παρά την καλλιτεχνική ψευδοεπικάλυψη. Βέβαια, κάποιος πιθανότατα σκεφτεί πως με τον τρόπο αυτό θέλεις να καλύψεις κάποι σημάδι ή σπυράκι ή ακόμη και μεγαλύτερα κουσούρια όπως... τα μεγάλα αυτιά ή ο στραβισμός. ;-)

4. Παιδική ηλικία

Εχεις επιλέξει φωτογραφία από το χρονοντούλαπο της ιστορίας; Θυμήθηκες ξανά το σχολικό λεύκωμα ή έκανες εκκαθάριση στο μπαούλο της γιαγιάς; Τι δείχνει άραγε το προφιλ με τη φωτογραφία των παιδικών σου χρόνων;

Τι δείχνει για εσένα:

Η φωτογραφία από τα παλιά δείχνει σίγουρα μια προσκόληση στο παρελθόν. Ίσως να σκέφτεσαι πως άλλοτε τα πράγματα ήταν καλύτερα και αναπολείς το παρελθόν, ακούς την ίδια μουσική και θέλεις να φοράς τα ίδια ρούχα που φόραγες και στο σχολείο. Η ενηλικίωση - αν δε σε φοβίζει - σίγουρα σε θλίβει κι αυτό φαίνεται και προς τα έξω..

5. Το ζωάκι

Η φωτογραφία του προφίλ σου δείχνει ένα χαριτωμένο κατοικίδιο ή κάποιο άλλο ζώο

Τι δείχνει για εσένα:

Η απάντηση στην περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο απλή. Το ζώο που έχεις επιλέξει να εμφανίζεται αντί για εσένα στην εικόνα, έχει σημασία. Αν πρόκειται για το κατοικίδιό σου , προφανώς και του έχεις απίστευτη αδυναμία.

Aν βέβαια είναι μια φωτογραφία που βρήκες στο διαδίκτυο , τότε μάλλον το ζωάκι αυτό σε αντιπροσωπεύει...

Αν για παράδειγμα έχεις επιλέξει γάτα ή σκύλο τότε πιθανότατα να είσαι μόνη χωρίς κάποιον άνδρα στη ζωή σου και με τον τρόπο αυτό δείχνεις την ανάγκη σου για τρυφερότητα. Αν έχεις βάλει ένα φίδι τότε μάλλον είσαι στην εφηβεία ή θέλεις να δείξεις ιδιαιτέρα σκληρή ενώ αντίθετα ένα δελφίνι δείχνει την επιθυμία σου να νιώθεις ελεύθερη!

6. Η γαμήλια φωτογραφία

Δε θέλει μεγάλη επεξήγηση! Μια γαμήλια φωτογραφία κάνει μπαμ από μακριά! Νυφικό, γαμπρός και ανθοδέσμη!

Τι δείχνει για εσένα:

Θέλεις όλοι να καταλάβουν ότι όχι μόνο ενηλικιώθηκες αλλά ξεκίνησες και τη δικιά σου οικογένεια, είτε έχεις παιδιά είτε όχι. Τέρμα τα παιχνίδια! Tώρα πια παντρεύτηκες και το γνωστοποιείς σε όλους. Η ζωή σου κυλά με ηρεμία, είσαι ευτυχισμένη δίπλα του και το δείχνεις σε όλους! Αν μάλιστα έχεις εμμονή να κρατάς σε πρώτο πλάνο την εν λόγω φωτογραφία για μήνες, κάτι τέτοιο δείχνει πως πέρασες πολλά για να φτάσεις σε αυτό το στάδιο και τώρα... βγάζεις το άχτι σου!

7. Οικογενειακή φωτογραφία

Μπορεί εσύ να μη φαίνεσαι στο πλάνο, τα παιδιά σου είναι εκεί!

Τι δείχνει για εσένα:

Μπορεί κάποτε να είχες πολλούς φίλους και να μη σε έβλεπε το σπίτι, τώρα όμως απέκτησες τη δικιά σου οικογένεια και είσαι ευτυχισμένη . Κι αν κάποτε σκεφτόσουν τι θα φορέσεις και που θα πας διακοπές, πλέον το μόνο που σε νοιάζει είναι που θα βρεις να αγοράσεις παιδικές ταινίες και παιχνίδια με τη Ντόρα την εξερευνήτρια. Όπως και να έχει πάντως αυτή η φωτογραφία μόνο ένα μπορεί να σημαίνει: Είσαι μια μανούλα εσύ...

8. Είσαι ποπ και το δείχνεις

Ένας χαρακτήρας κόμικ, μια αφίσα συναυλίας, εξώφυλλο από βιβλίο, ένα αστέρι, μια νότα ή μια παρτιτούρα ή ακόμη και η φωτογραφία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη. Τα πάντα μπορούν να μπουν κάτω από αυτή την κατηγορία!

Τι δείχνει για εσένα:

Αυτοπροσδιορίζεσαι από τις επιλογές ψυχαγωγίας σου; Αυτό πάντως δείχνει το προφίλ σου...

9. Η καλλιτεχνική φωτογραφία

Ασπρόμαυρη ή έγχρωμη προσπαθείς με κάθε τρόπο η φωτογραφία σου να μοιάζει καλλιτεχνική ίσως και σουρεαλιστική.

Τι δείχνει για εσένα:

Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τους πάντες πως μοιάζεις με καλλιτέχνη, ηθοποιό, τραγουδίστρια, ζωγράφο ή ακόμη και διανοούμενη. Και μπορεί στην πραγματικότητα να είσαι απλά μια υπάλληλος, πωλήτρια ή σερβιτόρα αλλά αν είχες λεφτά σίγουρα θα τα ξόδευες στην τέχνη!

10. Το πάρτι άνιμαλ

Με παρέα ή μόνη σου φαίνεται να το διασκεδάζεις και μάλιστα πολύ! Κρατάς με στιλ το κοκτέιλ σου, καπνίζεις με νόημα, χορεύεις και γελάς ή δίνεις φιλάκια στο φακό...

Τι δείχνει για εσένα:

Βγήκες για κλάμπινγκ και αυτό φαίνεται. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Δε θα ήθελες όλοι οι συνάδελφοι στο γραφείο αλλά και ο διευθυντής σου να ανακαλύψει την... άστατη ζωή σου. Άλλωστε, σκέψου πως ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορεί η πεθερούλα σου να αποφασίσει να ανακαλύψει τον κόσμο του ίντερνετ και τότε... φοβού τι θα ανακαλύψει!

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......