Ο Καιρός:

Γιώργος Μπαλτάς: Ανοιχτή επιστολή


ανοιχτή επιστολή
Φίλες και φίλοι,
η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο Δήμο, στον τόπο και στη ζωή μας και η πλήρης αντίθεσή μου με τις διαχειριστικές λογικές των πρόθυμων πολιτικά, που στηρίζουν και στηρίζονται από την Συγκυβέρνηση της καταστροφής Σαμαρά Βενιζέλου,
με ώθησαν να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις καθοριστικές αυτές εκλογές.
Η Αυτοδιοίκηση, υπέστη  έντονα τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής. Για το λόγο αυτό, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, φοβούμενα την έκφραση της λαϊκής οργής, επιδιώκουν να δώσουν «τοπικό επίχρισμα» στις εκλογές. Σε αυτό το μήκος κύματος, τα τοπικά αυτοδιοικητικά τους στελέχη προσπαθούν να απεκδυθούν των κομματικών τους «σημαιών» και χρισμάτων στοχεύοντας με το παιχνίδι της χαλαρής, “τοπικής” και “προσωπικής” ψήφου να περάσουν αλώβητοι οι ίδιοι και η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυτή τη μάχη.
Πέραν αυτών όμως και τα αποτελέσματα της άσκησης της διοίκησης τους δεν συμβαδίζουν στο ελάχιστο με τις  δυνατότητες της περιοχής μας. Ενώ θα μπορούσε  να είναι από τις πλέον δυναμικές σε όλη την επικράτεια, δυστυχώς οι τελευταίες διοικήσεις σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πολιτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των κυβερνήσεων των μνημονίων την καθιστούν μια περιοχή στάσιμη σε υποδομές και ανάπτυξη.
Αγαπητοί/τές συντοπίτες/ισσες επειδή η διοίκηση στο δήμο δε γίνεται σε πολιτικό κενό, η υποψηφιότητά μου, όπως και συνολικά η κάθοδος της Δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΜΑ στις εκλογές χαρακτηρίζεται και από τη βούλησή μας να είμαστε συμμέτοχοι σε ένα πολιτικό ρεύμα ανατροπής , νίκης και προοπτικής για τον τόπο μας, για τη Ζωή μας.
Ανεξάρτητα όμως από  τις όποιες διαφορές για την πολιτική εκτίμηση και των αιτίων της κρίσης είναι σίγουρο ότι μας ενώνουν:
Η συναντίληψη να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον των παιδιών μας
Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και οι ίσες ευκαιρίες για όλους/ες
Η λειτουργία ενός Δήμου με πνεύμα διεκδίκησης και αγώνα  προς όφελος των πολιτών του και όχι απλώς μια διαχειριστική λειτουργία του
Και αυτή τη μάχη μπορούμε να τη δώσουμε μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους εργαζόμενους που τους συνθλίβουν μισθούς και δικαιώματα, τους ελεύθερους επαγγελματίες που βλέπουν την οικονομική ύφεση να χτυπά προσπάθειες ετών,  τους ανέργους που τους οδηγούν σε οικονομική , κοινωνική και ηθική εξόντωση, με τους νέους και τις νέες που τους επιφυλάσσουν ένα αβέβαιο μέλλον.
Αυτή τη φορά οι πολίτες θα έρθουν στο προσκήνιο των αποφάσεων, η δημοκρατία θα νικήσει και οι ίδιοι με τις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις θα γίνουν συμμέτοχοι σε μια πραγματική λαϊκή αυτοδιοίκηση που θα προγραμματίζει και θα υλοποιεί με βάση τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......