Ο Καιρός:

Με φώτα θα γεμίσει ο ουρανός της Θεσσαλονίκης


Με φώτα θα γεμίσει ο ουρανός της Θεσσαλονίκης Φαναράκια και μπαλόνια με ήλιον, που θα μεταφέρουν ευχές, θα ταξιδέψουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία μίας πρωτότυπης, γεμάτης ευαισθησία δράσης, που διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας και το Σωματείο των «Φίλων της Μέριμνας» (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Πρόκειται για τη δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας», που θα πραγματοποιηθεί το
Σάββατο 31 Μαΐου 2014, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων, γονιών και εκπαιδευτικών στο θέμα της απώλειας (π.χ. οικείου τρόπου ζωής, ασφάλειας, στόχων, επιθυμιών, ονείρων, ανεργία γονιών, θάνατος αγαπημένου προσώπου) αναδεικνύοντας τις πηγές στήριξης και τα αποθέματα που χρειάζεται να διαθέτουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα ζητήματα της ζωής.
Το Σάββατο 31 Μαΐου, η εκδήλωση θα ανοίξει με τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Προσωπικές ασπίδες μαθητών», στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι. Στον ίδιο χώρο, στις 19.00 θα ακολουθήσει ομιλία της ψυχολόγου, διευθύντριας Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ντίνας Τσελεπή με θέμα: «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων». Στο κλείσιμο της εκδήλωσης κάθε έφηβος, γονιός ή εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να γράψει ένα μήνυμα, μία ευχή σε όποιον ή για ό ,τι επιθυμεί και αφού το δέσει σε μπαλόνι φουσκωμένο με ήλιον, θα το αφήσει να φύγει ψηλά στον ουρανό.
Επίσης, με τη βοήθεια του Σωματείου των Φίλων της Μέριμνας όσοι πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα αφήσουν φαναράκια στον ουρανό δίνοντας το συμβολισμό ότι φωτίζουμε τα αποθέματά μας και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή παρά την οδύνη που προκαλούν οι απώλειες που μπορεί να βιώνουμε.
Η δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας» άρχισε το Φεβρουάριο σε συνεργασία με σχολεία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από σειρά δραστηριοτήτων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα αποθέματα που διαθέτουν προκειμένου να διαχειριστούν τις προκλήσεις της ζωής και να δημιουργήσουν την προσωπική τους «ασπίδα». Αποκορύφωμα της δράσης είναι η εκδήλωση στις 31 Μαΐου.
Voria.gr
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......