Ο Καιρός:

''Καμπάνες'' σε δύο γιατρούς και μια νοσηλεύτρια για το θάνατο του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη


''Καμπάνες'' σε δύο γιατρούς και μια νοσηλεύτρια για το θάνατο του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη
ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ
Ποινές φυλάκισης 18 και 24 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια,
που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του μόλις ενός έτους «Γιαννάκη» από την Κοζάνη, που περιφερόταν για αρκετές μέρες σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από τέσσερα χρόνια.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Ο πρώην διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών , ενώ ποινή 18 μηνών επιβλήθηκε σε νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου. Η ίδια ποινή, δηλαδή 18 μηνών, επιβλήθηκε στον άλλοτε αναπληρωτή διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων «Λοιμωδών» Θεσσαλονίκης.
Οι τρεις καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αντίθετα, το
δικαστήριο αθώωσε τον πρώην διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του «Λοιμωδών», που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου.
Το άτυχο αγοράκι έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2010. Είχε παρουσιάσει ήπια αδιαθεσία και οι γονείς του το μετέφεραν αρχικά στο νοσοκομείο Κοζάνης και στη συνέχεια σε αυτό της Πτολεμαϊδας, αλλά έφυγαν άπραγοι και από τα δύο, αφού οι παιδιατρικές κλινικές τους ήταν εκτός λειτουργίας.
Στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου πήγαν στη συνέχεια, διαγνώστηκε «γαστρεντερίτιδα και βρογχιολίτιδα».
Οπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δεν χορηγήθηκε στο παιδί ενδοφλέβιος όρος, ενώ απαγορεύτηκε να του χορηγηθούν υγρά από το στόμα, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί.
Στη συνέχεια ο μικρός Γιάννης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης και από εκεί στο Ιπποκράτειο, όπου εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Εκεί εξέπνευσε, έπειτα από περίπου μία εβδομάδα νοσηλείας.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος προήλθε από σηπτικό σοκ σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια στην οποία είχαν περιέλθει ζωτικά του όργανα.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς και την παρέμβαση της τότε υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

 vetonews.gr
vetonews.gr ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/ellada/item/21711-kampanes-se-dyo-giatroys-kai-mia-nosileytria-gia-to-thanato-tou-mikroy-gianni-apo-tin-kozani

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......