Ο Καιρός:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Τα πιο περίεργα σπίτια στον κόσμο

Ξόδεψαν περιουσίες για να...
φτάσουν στο αποτέλεσμα που θα δείτε στις φωτογραφίες και το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν το λες και ελκυστικό. Αν μη τι άλλο, όμως, κέρδισαν μια θέση στη δεκάδα των ιδιοκτητών των πιο παράξενων σπιτιών σε όλο τον κόσμο.









10. Το σπίτι-διαστημόπλοιο (Τενεσί-ΗΠΑ, αξία 86.000 ευρώ)

Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά προσφέρει πολλή άνεση στους ιδιοκτήτες του, καθώς είναι τεράστιο σε μέγεθος (2.000 τμ). Βρίσκεται πολύ κοντά στον ποταμό Τενεσί και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ, καθώς τα ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί πολλάκις μαζί του παρουσιάζοντάς το εξωτερικά και εσωτερικά.



9. Το σπίτι-παπούτσι (91.500 ευρώ)

Χτίστηκε το 1948 από τον κατασκευαστή παπουτσιών και... βασιλιά του είδους, Μάλον Χέινς, για διαφημιστικούς λόγους. Ο Χέινς συνήθιζε να παραχωρεί το σπίτι-παπούτσι σε ηλικιωμένους ανθρώπους και κάλυπτε όλα τους τα έξοδα στο διάστημα της εκεί παραμονής τους. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.



8. Το σπίτι-Ναυτίλος (Μέξικο Σίτι-Μεξικό, αξία 157.000 ευρώ)

Σχεδιάστηκε από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Χαβιέ Σενοσιάν ως μέρος του concept που ο ίδιος ονόμασε Bio-Architecture, βάσει του οποίου ο άνθρωπος θα πρέπει να επιστρέψει στον φυσικό τρόπο ζωής και να ζει σε αρμονία με τη φύση. Το σπίτι παραχωρήθηκε σε οικογένεια με δύο παιδιά.



7. Το σπίτι-μανιτάρι (Σινσινάτι-ΗΠΑ, αξία 251.000 ευρώ)

Σχεδιάστηκε από τον καθηγητή αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, Τέρι Μπράουν και χτίστηκε με τη συνδρομή φοιτητών. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τον Μπράουν ως δεύτερη κατοικία κι όταν αυτός έφυγε από τη ζωή, το 2008, πουλήθηκε σε ιδιώτες.



6. Το σπίτι-σκύλος (Αϊντάχο-ΗΠΑ, αξία 340.000 ευρώ)

Αν σας αρέσουν τα σκυλιά, γιατί να μην ζήσετε μέσα σε ένα από αυτά; Οι Ντένις Σάλιβαν και Φράνσις Κόνκλιν έκαναν περιουσία κατασκευάζοντας και πουλώντας ξύλινα σκυλάκια και επένδυσαν μέρος της φτιάχνοντας αυτό το κάτι-σαν-ξενοδοχείο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να νοικιάσει είτε το μικρό δωμάτιο (μικρό σκυλί), είτε τη σουίτα (μεγάλο σκυλί).



5. Το σπίτι-τουαλέτα (Σουβόν-Νότια Κορέα, αξία 360.000 ευρώ)

Ο Σιμ Τζάε-ντακ θεώρησε ως καλή ιδέα το να ζει κάποιος μέσα σε ένα σπίτι-τουαλέτα και έτσι αποφάσισε να κάνει την έμπνευσή του, πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο, πάντως, έχει όλες τις ανέσεις, καθώς στα 4,520 τμ φιλοξενείται ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.



4. Το σπίτι-σκαραβαίος (Σάλτσμπουργκ-Αυστρία, 1 εκ. ευρώ)

Πρόκειται για ένα οικολογικό σπίτι το οποίο εμπνεύστηκε ο Αυστριακός, Μάρκους Βογκλράιτερ και πήρε σάρκα και οστά το 2003. Λίγα χρόνια αργότερα, έχτισε ένα ανάλογο κτίριο το οποίο λειτούργησε ως εστιατόριο-μπαρ με το όνομα Das Auto.



3. Το σπίτι-καταρράκτης (Πενσιλβάνια-ΗΠΑ, 1.940.000 ευρώ)

Η οικογένεια Κάουφμαν ήταν από τις πλούσιες στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '30 καθώς διατηρούσε πολυκατάστημα. Όταν οι Κάουφμαν έβρισκαν λίγο χρόνο, συνήθιζαν να δραπετεύουν στο αγαπημένο τους εξοχικό που βρισκόταν κοντά σε καταρράκτες, μέχρι που αποφάσισαν ότι θέλουν να ζήσουν... μέσα στους καταρράκτες. Ο διάσημος αρχιτέκτονας της εποχής, Φρανκ Λόιντ Ράιτ ανέλαβε δράση και το σπίτι που το 1935 στοίχισε 150.000 δολάρια, σήμερα κοστολογείται προς 2,7 εκ. δολάρια.



2. Το ατσάλινο-σπίτι (Τέξας-ΗΠΑ, 2.16 εκ. ευρώ)

Σίγουρα ιδιαίτερο, όχι όμως και όμορφο. Χρησιμοποιήθηκαν 110 τόνοι ατσαλιού και χρειάστηκαν 23 χρόνια για τη δημιουργία του και η ιδέα ανήκε στον αρχιτέκτονα και γλύπτη, Ρόμπερτ Μπρούνο.



1. Το σπίτι από φούσκες (Γαλλία, 6.5 εκ. ευρώ)

Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Γαλλίας και σχεδιάστηκε από τον αντισυμβατικό αρχιτέκτονα Άντι Λόβαγκ, ο οποίος μισεί τις ευθείες και τις γωνίες, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας. Με χώρους που απλώνονται σε 12,916 τμ και με τα 28 του δωμάτια, μπορεί να φιλοξενήσει... αμέτρητο κόσμο. Έχει ήδη χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο από το υπουργείο πολιτισμού της Γαλλίας, παρότι δεν έχει συμπληρώσει 50 χρόνια ζωής.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......