Ο Καιρός:

17 Μαΐου 2014>Μια επιστολή της Δημοτικής Κίνησης Σερβίων - Βελβεντού ΑΝΤ.Α.Μ.Α.


ΑΝΤιμνημονιακό Αυτοδιοικητικό Μέτωπο Ανατροπής


Δημότισσες και Δημότες του Βελβεντού
Όλοι εμείς που μείναμε να ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, από τύχη ή επιλογή, στον ιστορικό χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, με πολιτιστική παρακαταθήκη χιλιετιών και με αγώνες που μας κληροδότησαν την έννοια της αντίστασης, που βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, της «Καλλικρατικής συγχώνευσης», της ανεργίας, της εγκατάλειψη των υποδομών,  που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της σιωπής, της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ατομικότητας, δεν έχουμε πλέον δικαιολογία για αποχή και ιδιώτευση.
Μέσα από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία θα θέλαμε να κάνουμε μερικές  διαπιστώσεις:
1)      Πιστεύουμε βαθιά, ότι οι
έννοιες της δημοκρατίας –και άρα της πολιτικής– έχουν ολότελα χάσει το νόημά τους και δεν εκφράζουν την πλατιά, χειμαζόμενη πλειοψηφία του τόπου.
2)       Ο πρώτος ΠΟΡΟΣ αυτής της χώρας είναι οι άνθρωποί της και η εργασία τους και, για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αναδιοργανώσουμε τις ανθρώπινες δυνάμεις, τον Αγροτικό-Κτηνοτροφικό τομέα της και τις γνώσεις μας.
3)      Τα όπλα της περιοχής μας για να ανακάμψει από την κρίση (φυγή 15% του πληθυσμού τα τελευταία 10 χρόνια, 33% ανεργία) δεν είναι ούτε το ανύπαρκτο Κράτος ούτε οι ξένοι επενδυτές που θα ανακαλύψουν πετρέλαιο, χιονοδρομικά κέντρα ή χρυσό. Είναι η Ταυτότητά μας, η Τοπική μας Αυτοδιοίκηση και οι Συνεταιρισμοί μας.
4)      Πρέπει να αναστρέψουμε το διεφθαρμένο Αθηνοκεντρικό και παρασιτικό μοντέλο ανάπτυξης  σε ένα μοντέλο με ισχυρές Περιφέρεις και μόνιμες αξίες την Αγροτική δραστηριότητα και την Τοπικότητα. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με μια χώρα που το μισό του πληθυσμού της είναι συγκεντρωμένο στο 3% της έκτασής της στην Αττική.
Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε τη δημιουργία αυτής της Δημοτικής κίνησης διαλέγουμε τον μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της ανατροπής όλων αυτών των πολιτικών και του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Διαλέγουμε, όχι το ρόλο των διαχειριστών αυτής της μιζέριας, αλλά αυτόν που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, που θα απαιτεί:
  • κατάργηση της Καλλικρατικής αντίληψης και δομής για την τοπική αυτοδιοίκηση
  • αλλαγή του «Δημαρχοκεντρικού» μοντέλου, διαφάνεια και έλεγχο στις αποφάσεις
  • συλλογική αντίληψη, λαϊκές συνελεύσεις, συμμετοχικοί θεσμοί και κοινωνική αλληλεγγύη
  • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και επιδίωξη της οικονομικής τους αυτοτέλειας
  • σταμάτημα του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και δημόσιας περιουσίας
Πάντοτε, έχοντας σταθερή την προσήλωσή μας στις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της άμεσης αυτοδιοίκησης, της συνύπαρξης με το περιβάλλον και της πολιτιστικής αναγέννησης.
Σε συνεκτικές/αντιπροσωπευτικές τοπικότητες, όπως το Βελβεντό, βρίσκονται οι δυνάμεις εξόδου από την κρίση και όχι στις επιστρατευμένες παλαιολιθικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (Κωνσταντόπουλου – Κοσματόπουλου) που διόγκωσαν το χρέος και τα ελλείμματα και έφεραν τα μνημόνια.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Βελβεντού να μας στηρίξουν.
Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους.

Η Συντονιστική Επιτροπή
Τηλ. 2464024314
antama.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......