Ο Καιρός:

Δυτική Μακεδονία: 16 σχολεία προάγονται, υποβαθμίζονται και καταργούνται


Δυτική Μακεδονία: 16 σχολεία προάγονται, υποβαθμίζονται και καταργούνταιΣτην οριστική συγχώνευση 64 δημοτικών σχολείων και 37 νηπιαγωγείων προχώρησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ κατήργησε συνολικά 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία αφορούν δεκαέξι (16) σχολεία, εκ των οποίων τα περισσότερα είτε προάγονται, είτε υποβαθμίζονται, ενώ καταργείται ένα δημοτικό σχολείο στη Φλώρινα. Λίγες είναι και οι αλλαγές που αφορούν τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν περίμεναν πως το υπουργείο  θα
προχωρήσει τόσο σύντομα σε αυτό το μέτρο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών αλλά και σε νέες απολύσεις εργαζομένων. Αναφορικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δρομολογούνται δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση.
Να σημειωθεί πως πανελλαδικά υπήρξαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για το νέο μέτρο των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ τοπικά τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν υπήρξαν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Αναλυτικότερα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών έχει ως εξής:
Προάγονται από το σχολικό έτος 2014-2015, οι παρακάτω σχολικές μονάδες ανά περιφερειακή διεύθυνση, ως ακολούθως:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνης:
8ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης από 7θέσιο σε 9θέσιο, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης από 10θέσιο και 11θέσιο και Δημοτικό Σχολείο Πύργων από 4θέσιο σε 5θέσιο.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνης:
14ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης από 1θέσιο σε 3θέσιο, 2ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού από 1θέσιο σε 2θέσιο.
Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινας:
Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη από 1θέσιο σε 2θέσιο.
Υποβαθμίζονται από το σχολικό έτος 2014-2015, οι παρακάτω σχολικές μονάδες κατά περιφερειακή διεύθυνση, ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Δυτικής Μακεδονίας, Γρεβενών:
1ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης, από 8θέσιο σε 6θέσιο.
Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη:
Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης Γ. Κονταρής από 7θέσιο σε 6θέσιο, 7ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης από 8θέσιο σε 6θέσιο, 5ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας από 7θέσιο σε 6θέσιο, 12ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας από 7θέσιο σε 6θέσιο.
Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινας:
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα από 6θέσιο σε 5θέσιο, Δημοτικό Σχολείο Βαρικού από 4θέσιο σε 3θέσιο, Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου από 4θέσιο σε 3θέσιο, Δημοτικό Σχολείο Σκοπιάς από 3θέσιο σε 2θέσιο.
Επίσης, καταργείται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Πρωινός Λόγος
 kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......