Ο Καιρός:

Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος


Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου ΕλλάδοςΤο Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 11η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα
τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας!
Στόχος της εκδήλωσης είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.
Οι φίλοι του κρασιού αντίστοιχα, περιμένουν το γεγονός και προγραμματίζουν για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή τους σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές: Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου Kitrvs, Πύδνα Πιερίας Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων Κτήμα Γκλίναβος, Ζίτσα Ιωαννίνων Ζοίνος ΑΕ, Ζίτσα Ιωαννίνων Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς Κτήμα Άλφα, Αμύνταιον Φλώρινας Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι, Νάουσα Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα, Νάουσα Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς Κτήμα Τάτση, Γουμένισσα Κιλκίς Αϊδαρίνη, Γουμένισσα Κιλκίς Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης Στέλιος Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Πλαγιές Βερτίσου, Όσσα Λαγκαδά Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής Διαδρομή του Κραισιού του Διονύσου Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας Κτήμα Χατζηγεωργίου, Κάρυανη Καβάλας Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχώρι Δράμας Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας Κτήμα Βουρβουκέλη, Άβδηρα Ξάνθης Στα οινοποιεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ειδικές ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους και πολλά ακόμη.
Οι επισκέπτες των οινοποιείων, θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το σχετική δελτίο συμμετοχής.
Προγραμματίσετε από τώρα το σαββατοκύριακο στις 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδήλωση, τις παράλληλες εκδηλώσεις και το πρόγραμμα στα οινοποιεία, τις οινικές διαδρομές, και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων), για τις διανυκτερεύσεις, τα γεύματα και τις αγορές σας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr και στο www.facebook.com/winesofnorthgreece.
Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
Παράλληλες εκδηλώσεις Κτήμα Κατσαρού Κρανιά Ολύμπου (τ. 24950 41666)
Παρουσίαση και γευσιγνωσία επιλεγμένων παλαιωμένων εσοδειών, λευκών και ερυθρών οίνων. Κατώγι Αβέρωφ Μέτσοβο Ιωαννίνων (τ. 26560 41010) Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά με συνοδεία τοπικών εδεσμάτων, υπό τους ήχους jazz μουσικής. Ζοίνος Α.Ε. Ζίτσα Ιωαννίνων (τ. 26580 22297) - Έκθεση και διαγωνισμός χαρακτικής - Βραβεύσεις συνεργατών - Μουσικές εκδηλώσεις Κτήμα Στεργίου Μεταμόρφωση Καστοριάς (τ. 24670 72508) 31/5 & 1/6 Στη διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο του οινοποιείου συμμετέχει ο εικαστικός Μιχαήλ Ζερβός με ζωγραφικά διαδραστικά έργα. Σάββατο 31/5 20:00 Η παραδοσιακή τετραφωνική χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Αθανάσιος Χριστόπουλος. 21:30 Μουσική συναυλία με τραγούδια αφιερωμένα στον οίνο και όχι μόνο.
Κτήμα Βογιατζή Βελβεντό Κοζάνης (τ. 24640 32283)
Έκθεση με έργα του τμήματος ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού. Κυριακή 1/6 από τις 11 το πρωί Δραστηριότητες με θέμα το αμπέλι και το κρασί από τον Μορφωτικό Όμιλο, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείων και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βελβεντού. Κτήμα Κυρ-Γιάννη Γιαννακοχώρι Νάουσας (τ. 23320 51100) Εκεί που η ελιά συναντάει τη δρυ!
Κτήμα Χατζηβαρύτη Γουμένισσα Κιλκίς (τ. 23430 41236)
- Κάθετη γευστική δοκιμή στη ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ. - Έκθεση ζωγραφικής της Ελευθερίας Στόικου με θέμα ¨Οίνων Ροές”. - Έξυπνες κατασκευές με θέμα την κηπουρική για τα παιδιά. - Ειδικές τιμές πώλησης στα κρασιά του Κτήματος.
Κτήμα Τάτση Γουμένισσα Κιλκίς (τ. 23430 43060)
- Βόλτα με άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Γιαννιτσών για τα παιδιά των φίλων που θα επισκεφθούν το οινοποιείο. - Έκθεση Ζωγραφικής του Αντώνη Πασχαλίδη. - Έκθεση Γλυπτικής του Σάκη Αραμπατζή. - Γευστικές δοκιμές στις νέες ακυκλοφόρητες ετικέτες του οινοποιείου. - Ειδικές τιμές στα κρασιά του οινοποιείου. Σάββατο 31/5 Κάθετη γευστική δοκιμή ΠΟΠ Γουμένισσα σε δέκα διαφορετικές χρονιές. Κυριακή 1/6 Γευστική δοκιμή magnum φιαλών 1,5 και 3 λίτρων.
Οινοποιία Αϊδαρίνη Γουμένισσα Κιλκίς (τ. 23430 41293)
Έκθεση έργων του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτά, χαρακτική) που δημιουργήθηκαν σε συνάντηση στο οινοποιείο τη Κυριακή 6/4/14 και ολοκληρώθηκαν έπειτα στα εργαστήρια τους. Κυριακή 1/6 - Καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΒΕ θα παρουσιάσουν τεχνικές ζωγραφικής και άλλων τεχνών για τους μικρούς μας φίλους. - Ο Γκιγιώμ Σαρποτιέ και ο Παναγιώτης Αναστασιάδης θα παρουσιάσουν τον " ΑΝΑΚΟΣΜΟ ", έργο για 2 κιθάρες. - Ο Μιχάλης Αλβανός, τοπικός παραγωγός τρούφας, θα συμμετέχει με έκθεση των προϊόντων του. - Θα παρουσιασθεί χορευτικό δρώμενο από το μπαλέτο της Ματίνας Κουρσάρη, από το Κιλκίς. Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, κουαρτέτο (τσέλο, βιολί, φλάουτο, πλήτκρα) από τη Θεσσαλονίκη.
Κτήμα Γεροβασιλείου Επανομή Θεσσαλονίκης (τ. 23920 44567)
Bazaar βιβλίων Παλιές και νέες εκδόσεις για το αμπέλι, το κρασί, το φαγητό και τον πολιτισμό σε ειδικές τιμές. Σάββατο 31/5, 12.00 «Από Στόμα σε Στόμα - Το τσίπουρο αφηγείται…» Τσίπουρο και Επανομή: ιστορία, παράδοση, παραγωγή, μεζέδες, μεράκι. Παρουσίαση της τρίτης μας έκδοσης. Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής θα πλαισιώσει την παρουσίαση με τραγούδια ειδικά για την ημέρα αυτή. Κυριακή 1/6, 12.00 «Τα πρέπει και τα θέλω στου Σκιάχτρου το καπέλο» Μουσική παράσταση του παραμυθιού της Ναντίνας Κυριαζή, με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Συμμετέχει η χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής.
Κτήμα Πόρτο Καρράς Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής (τ. 23750 77000, f. www.facebook.com/DomainePortoCarras)
- Διάθεση παλαιών εσοδειών του θρυλικού Chateau Porto Carras σε ειδικές τιμές. - Εκπτωτική τιμή (προσφορά) για τις Ανοιχτές Πόρτες σε επιλεγμένη ετικέτα του Κτήματος. Κυριακή 1/6, 10:00-14:00 - Δωρεάν κάθετη γευστική δοκιμή σε σπάνιες ετικέτες του Κτήματος - Επίσκεψη - Ξενάγηση σε Αμπελώνα – Οινοποιείο – Βίλλα Γαλήνη - Παιδικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

mycitylife.gr
kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......