Ο Καιρός:

Κάλεσμα για ενεργή συμμετοχή των Βελβεντινών στις εκλογές

dimos belbentoyΥπάρχουν καίριοι σοβαροί λόγοι που κάνουν τους πολίτες να μπορούν και να πρέπει να πάρουν τις τύχες και τις αποφάσεις στα χέρια τους. Ειδικότερα σε εμάς τους πολίτες του Βελβεντού που βιώσαμε το αίσθημα των «αποφάσεων και της διαχείρισης των άλλων» για τις τύχες μας, υπάρχουν μερικές κρίσιμες παράμετροι που θα πρέπει να σταθμίσει ο κάθε λογικός πολίτης.
1. Δεν υπάρχει στη χώρα μας Νομοθεσία που προβλέπει ποιος είναι ο κοντινότερος θεσμός της Πολιτείας στα θέματα του κάθε πολίτη; Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτός ο θεσμός (α” βαθμός Αυτοδιοίκησης) είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο τμήμα των καθημερινών αναγκών του καθ
ενός μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο σ” αυτόν τον α” βαθμό, ως Βελβεντινοί να έχουμε την δική μας εκτίμηση επί των πραγμάτων και της πορείας του, διότι από εμάς θα εκπορεύονται αποφάσεις-ενέργειες-διευθετήσεις προβλημάτων που αφορούν προτίστως εμάς. Επιλέγοντας την επόμενη Κυριακή πρόσωπα από τον τόπο μας στον α” βαθμό αυτοδιοίκησης, αυτόματα θα αποκτήσουμε το αίσθημα και την εκτέλεση «αποφάσεις και ενέργειες από εμάς για εμάς».
2. Υπάρχουν από την Πολιτεία θεσμοθετημένοι δρόμοι «επιστροφής» τμήματος των οικονομικών πόρων που κυρίως αντλούνται από τη φορολογία των πολιτών. Και εδώ ο αμεσότερος δρόμος επιστροφής στα κοινωνικά σύνολα, είναι ο α” βαθμός Αυτοδιοίκησης. Μέσα λοιπόν στον α” βαθμό, υπάρχουν συγκεκριμένα όργανα που κάνουν τη διαχείριση (μοιρασιά) των χρημάτων που προβλέπονται για τους δημότες. Πρέπει λοιπόν στα όργανα αυτά (Δημοτ. Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή τα κυριότερα) να έχει το Βελβεντό τις δικές του προτάσεις-αντιπροσώπους-ελέγχους από κοντά. Γνωρίζοντας 3,5 χρόνια τώρα τι σημαίνει απουσία αντιπροσώπων-ελέγχων, διαπιστώνουμε την ΕΥΘΥΝΗ που υπάρχει ώστε να αξιοποιηθούν στη νέα περίοδο, το παραμικρό τμήμα των Οικονομικών πόρων που θα προβλέπεται για τους Δήμους – τμήμα αυτών που θα αφορά και το Βελβεντό μας.
ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν αντιβαίνει στην δεδηλωμένη έκφραση της κοινωνίας μας εδώ και 4,5 χρόνια, ώστε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ Πολιτεία να σχεδιάσει με άλλο τρόπο τη λειτουργία του α” βαθμού Αυτοδιοίκησης, σχεδιάζοντας χωροταξικά αλλιώς τους οργανισμούς (Δήμους). Έτσι λοιπόν και με δεδομένο ότι είναι τοις πάσει γνωστή η βούληση των Βελβεντινών, ΚΑΝΕΝΑ πρόσωπο της σημερινής κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν θα επηρεάσει η αποχή 2.000-2.500-3.000 και ούτω καθεξής πολιτών από την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα σημερινά θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας στην Αυτοδιοίκηση.
Γι” αυτό λοιπόν καλούνται όλοι οι δημότες την επόμενη Εβδομάδα να επιλέξουν τους δικούς τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ώστε να σταματήσει η ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και να υπάρξει η καλύτερη (μετά την επιλογή των πολιτών) αντιπροσώπευση στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ίδιας μας της κοινωνίας, έτσι ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις από εμάς για εμάς.

Ζορμπάς Μιλτιάδης 
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος 
Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Θανάσης Κοσματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......