Ο Καιρός:

Επανέλεγχος συμβάσεων: Ποιοι γλιτώνουν την απόλυση

Περισσότερες από 32.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων θα περάσουν από την «κρησάρα» του ΑΣΕΠ, για να διαπιστωθεί εάν συνέτρεχαν οι μόνιμες προϋποθέσεις κατά την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που αποδειχθούν παρατυπίες, ο υπάλληλος θα απολύεται αυτοδικαίως, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει αποζημίωση. Ο επανέλεγχος αφορά κυρίως μετατροπές του «νόμου Παυλόπουλου».
Με κατεύθυνση αναζήτησης υπαλλήλων προς απόλυση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε προσφάτως υπουργική απόφαση που εφαρμόζει τον σχετικό ψηφισθέντα νόμο. Πρόκειται για το ν. 4250/2014. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 42, απόλυση προβλέπεται απόλυση για τον υπάλληλο για τον οποίο διαπιστωθεί ότι με υπαιτιότητά του δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες, κατά περίπτωση, νόμιμες προϋποθέσεις στην μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.
Στις ίδιες διατάξεις αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες εξαιρούνται από τον επανέλεγχο και στις οποίες δεν αναφέρεται ο σχετικός νόμος. Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου η αναγνώριση της σχέσης εργασίας ως αορίστου χρόνου έχει γίνει με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου, καθώς και στις περιπτώσεις που η μετατροπή των συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου έγινε με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του φορέα πρόσληψης με βάση διάταξη νόμου η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν τη μετατροπή τους.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......