Ο Καιρός:

Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία - Τι ισχύει για την σχολική χρονιά 2014-2015 Πηγή: http://www.mothersblog.gr/news/item/17606-oloimera-nipiagogeia-kai-dimotika-sxoleia---ti-isxyei-gia-tin-sxoliki-xronia-2014-2015#ixzz33C6qkHXH


Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία - Τι ισχύει για την σχολική χρονιά 2014-2015Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων για τον προγραμματισμό της λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών-Νηπιαγωγείων), για το σχολικό έτος 2014-2015.
Ενημερωτικές συναντήσεις θα πρέπει να κάνουν ως τις 13-06-2014, οι Διευθύνσεις των Ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων με τους συλλόγους γονέων/κηδεμόνων, με σκοπό την ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν στον ρόλο και στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος.
Στις ενημερωτικές αυτές συναντήσεις, καλό είναι να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις για τη
λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών:
-Στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπέντε (15).
-Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα προϋπόθεση είναι η εργασιακή κατάσταση των γονέων/κηδεμόνων και προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας.
-Η φοίτηση των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος είναι υποχρεωτική.
-Το Ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος ισχύει και παραμένει το ίδιο μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας (14.00, 14.40, 15.30), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
-Για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00), ο ελάχιστος αριθμός εγγραφέντων/φοιτούντων μαθητών που απαιτείται, είναι πέντε (5).
Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων είναι οι εξής:
-Για τη λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων νηπίων/προνηπίων, είναι επτά (7).
-Για την εγγραφή των νηπίων/προνηπίων στο Ολοήμερο Τμήμα δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης γονέων/κηδεμόνων.
-Για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00), ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγραφέντων/φοιτούντων νηπίων πρώτης ηλικίας, είναι πέντε (5).
-Το Ωράριο λειτουργίας και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης, τηρούνται καθ' όλο το διδακτικό έτος.
Στις ενημερώσεις θα σας δοθούν και τα απαραίτητα έντυπα («ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ») τα οποία και θα πρέπει να συμπληρώσετε οσοι επιθυμείτε να εγγράψετε τα παιδιά σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα Δημοτικών ή Νηπιαγωγείων.

Πηγή: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......