Ο Καιρός:

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το 100% του κόστους απασχόλησης ανέργων στο πρόγραμμα αυτεπιστασίας

Με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΚΣΙΑ,αναμένεται να ξεμπλοκάρει και η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτεπιστασίαςτων δήμων για ανέργους.

Σύμφωνα ωστόσο με τις διατάξεις του νόμου του Ν.4024/2011, άρθρο 40 η κάλυψη του κόστους των ημερομισθίων και των ασφαλιστικών εισφορών του έκτακτου προσωπικού για συγχρηματοδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ και τους ΟΤΑ έργα αυτεπιστασίας θα καλυφθεί σε ποσοστό 100% από τον ΟΑΕΔ.

Πηγή:Localit.gr


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι δήμοι θα διαθέσουν το απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό τους, καθώς και τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την υλοποίηση του έργου.

Σε κάθε περίπτωση  το ερώτημα »ποιος πληρώνει τι» αναμένεται να κλείσει οριστικά μετά την έκδοση της επίμαχης υπουργικής απόφασης και διευκρινιστικής εγκυκλίου του αρμόδιου υπουργείου.

Προς το παρόν οι δήμοι καλούνται να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών για τα έργα που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτεπιστασίας, ενώ η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής ανέργων στο πρόγραμμα έκλεισε στις 29 Φεβρουαρίου.

Η  ΚΕΔΕ πάντως ασκεί ήδη έντονες πιέσεις ώστε τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση της  ΚΥΑ για την ενεργοποίηση των πολυαναμενόμενων προγραμμάτων καθώς η επενδυτική άπνοια των δήμων λόγω των συνεχών και εξαντλητικών περικοπών στις επιχορηγήσεις των δήμων έχει μετατραπεί «σε ασφυξία» για τις τοπικές αγορές εργασίας και τις τοπικές οικονομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......