Ο Καιρός:

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με θέμα την κατάργηση της Δ/νσης Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας και τμημάτων της


                          
Κύριε Υπουργέ
Η περιοχή μας όπως σας είναι γνωστό χαρακτηρίζετε από υψηλή ανεργία, πάνω από 30%, και μεγάλη ύφεση.
Τα λουκέτα στην αγορά στο 25% η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στο 30% και η φτώχεια να διπλασιάζεται από χρόνο σε χρόνο.


Ο κίνδυνος της πλήρη απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της διάλυσης της κοινωνίας μας προ των πυλών.


Τα τελευταία χρόνια το Εργατικό κέντρο και τα συνδικάτα της περιοχής μας, λόγω του αυξημένου όγκου δουλειάς και των αυξημένων εργατικών ατυχημάτων (την Κυριακή 18/03/2012 είχαμε νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο ξυλείας), ζητούσαμε να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου (ΣΕΠΕ, ΕΥΠΕΑ Ι.Κ.Α) και να δημιουργηθεί τμήμα επιθεώρησης μεταλλείων στην Κοζάνη, γιατί εδώ αναπτύσσεται η μεγαλύτερη μεταλλευτική δραστηριότητα της χώρας μας.


Με το νομοσχέδιο όμως που κατατέθηκε στη Βουλή «για την αναδιοργάνωση Υπουργείων και Ν.Π.Δ.Δ.» στις 19/03/2012, καταργείται η Δ/νση κοινωνικής επιθεώρησης Δ.Μ. και δημιουργείται Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών σχέσεων, της οποίας η έδρα της μεταφέρεται στα Ιωάννινα και στην Κοζάνη παραμένει μόνο το τμήμα.

Είνα απαράδεκτο να καταργείται η Δ/νση κοινωνικής επιθεώρησης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία απαρτίζεται από 5 τμήματα χωρίς να διευκρινίζετε εαν θα παραμείνουν ή θα κλείσουν τα ανωτέρω τμήματα, που ο όγκος εργασιών είναι μεγάλος, ορυχεία Δ.Ε.Η, εργολάβοι, γουνεργάτες, επισιτιστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κ.λ.π. και ανθεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Κύριε Υπουργέ


Επανειλημμένα έχουμε τονίσει την έκταση των εργασιακών προβλημάτων στην περιοχή μας, με το νομοσχέδιο όμως που εισάγετε διαλύονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες και καταργείται τελείως η προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Απαιτούμε την εξαίρεση του ΣΕΠΕ από το νομοσχέδιο και την ενίσχυση του με στελεχιακό δυναμικό αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό, για τον έλεχγο της αγοράς εργασίας και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Η αναδιοργάνωση του δεν σημαίνει συρρίκνωση ή διάλυση των υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την προστασία των εργαζομένων.

                                                                                                     πηγη : kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......