Ο Καιρός:

Επιβεβλημένη η επανακατάθεση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

«Η  επανακατάθεση και ψήφιση των διατάξεων από την παρούσα Βουλή είναι επιβεβλημένη για τη διαφύλαξη του κύρους όλων των θεσμών» υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος. Η δήλωση έγινε μία μέρα μετά την προσωρινή απόσυρση των διατάξεων για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών, από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.


Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή σημειώνει στη δήλωσή του ότι: «Οι διατάξεις που αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, σκοπό έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις δικαστικές διαδικασίες ρύθμισης των χρεών τους και να προάγουν τη διαφάνεια στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς. Είναι διατάξεις εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες, αν όχι υποδεέστερες, με αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Και ο κ.Σπυράκος τονίζει καταλήγοντας: « Ασφαλώς, οι Έλληνες δεν είναι πολίτες και καταναλωτές δεύτερης κατηγορίας. Είναι προφανές ότι κανείς δεν χρειάζεται χρόνο για να γνωμοδοτήσει ή να διαβουλευτεί περί τούτου». 


                                                                                                                                   πηγη : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......