Ο Καιρός:

Προσλήψεις με άρωμα εκλογών στην ΕΛΣΤΑΤ

Μπορεί η φετινή προεκλογική περίοδος να αναμένεται φτωχή και χωρίς παροχές, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ωστόσο κάποιοι φαίνεται ότι πολιτεύονται με όρους τους παρελθόντος.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος, για ιδιώτες, αναζητώντας συνεργάτες ενόψει εκλογών.

Όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, "αναζητούνται ιδιώτες συνεργάτες που επιθυμούν να απασχοληθούν στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες".
Εντύπωση προκαλεί, το ότι δεν δίνονται διευκρινίσεις, ενώ δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, απόφοιτοι τουλάχιστον Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών μέχρι τις 8 Απριλίου.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνεται εκτενής αναφορά στην αμοιβή όσων προσληφθούν και δεν διευκρινίζεται το ποσό, καθώς αναφέρεται ότι αυτό θα εξαρτάται από τον τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων κάθε έρευνας.
"Η αμοιβή για κάθε ερωτηματολόγιο έχει υπολογιστεί από την ΕΛΣΤΑΤ με βάση τον μέσο χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή ενός ορθά συμπληρωμένου ερωτηματολογίου" αναφέρεται χαρακτηριστικά,
Ο αριθμός των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν, δεν καθορίζεται με τη συγκεκριμένη προκήρυξη, η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Σφοδρή αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία
Σε καταγγελίες για "ρουσφετολογικές" προσλήψεις λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, προχώρησε η ΝΔ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012), ενώ λίγες μέρες μετά, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1.000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις και σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους.
                                                                                                                             πηγη : news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......