Ο Καιρός:

"Απαιτούνται επώδυνα μέτρα και αντοχή"



 Απαιτούνται επώδυνα μέτρα και αντοχή Για καλές πιθανότητες εξόδου από την κρίση έκανε λόγο αναφερόμενος στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα απαιτηθούν και άλλα επώδυνα μέτρα για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη του στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου την οποία μεταδίδει η Deutche Welle, ο κ. Μορς στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πως δίνεται στην χώρα μία καλή ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση.


Υποστηρίζει όμως ότι όποιος πιστεύει ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε με τόσους κόπους θα λειτουργήσει αυτόματα, πλανάται ενώ προβαίνει στην εκτίμηση ότι θα απαιτηθούν "πολλά και επώδυνα μέτρα ακόμη και αντοχή".

Αναφορικά με το πότε θα φανεί το εάν θα ξεπεραστεί η κρίση, τόνισε ότι "στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα σε ποια κατεύθυνση πηγαίνει η υπόθεση", διευκρινίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι το ίδιο πιθανή όσο και η κατάρρευσή της.

Η ελπίδα του κ. Μορς είναι να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές ενώ για το θέμα της αποπληρωμής του χρέους τονίζει ότι θα εξαρτηθεί τόσο από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος όσο και από το εάν ο ελληνικός λαός αποδέχεται την μακροπρόθεσμη συνέχιση των θυσιών.

                                                                                                                         πηγη : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......