Ο Καιρός:

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες, υπόγεια

Αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι εν λόγω διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
Αποσύρονται επίσης οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί
στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή.
«Πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του και καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης για τα τεκμήρια σε βοητικούς χώρους που τακτοποιήθηκαν στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Όπως σημείωσε, θα προέβαινε σε αυτήν την κίνηση για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
                                                                                                                    πηγη : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......