Ο Καιρός:

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: «Κατηγοριματικά αντίθετοι στο Κέντρο Μεταναστών-Λέμε όχι στη φυλάκιση»



Δε μπαίνουμε καθόλου στη συζήτηση για το εάν θα γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών στο στρατόπεδο της Νεάπολης μέσα στην κατοικημένη περιοχή. Εκ των προτέρων λέμε όχι στη φυλάκιση γιατί περί αυτού πρόκειται, ανθρώπων εξαθλιωμένων που αναζητούν καλύτερη ζωή, εκτός των χωρών τους ή αναζητούν καταφύγιο ασφαλές για να αποφύγουν πολέμους, κακουχίες ή πολιτικές δίωξης.
Η χώρα μας έχει δοκιμαστεί σημαντικά από όλα τα παραπάνω και δικοί μας άνθρωποι έχουν βρει ασφαλή καταφύγιο σε άλλες χώρες.
Δε μας αγγίζουν ξενοφοβία, ρατσισμός, κ.λ.π. Που στα εργατικά κέντρα υπάρχουν γραφεία μεταναστών και μεταναστευτικής
πολιτικής πολλά χρόνια τώρα.
Δε συμφωνούμε και είμαστα κατηγορηματικά αντίθετοι :
  1. 1.      Το έλλειμα σοβαρού σχεδιασμού και μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας μας, μεταφέρεται κατά τρόπο απαράδεκτο στις τοπικές κοινωνίες και οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού και πολλές φορές κανιβαλλισμού ολόκληρων περιοχών.
  2. 2.      Είναι μέτρα προσωρινού και προεκλογικού χαρακτήρα και δεν επιλύουν το πρόβλημα των 200.000 περίπου παράνομων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα ή που είναι τετραπλάσιοι στη χώρα μας.
  3. 3.      Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις το αντιμετώπισαν ως ένα προβλημα εισπρακτικού χαρακτήρα και όχι αντιμετώπιση του προβλήματος της ματανάστευσης επί της ουσίας.
Οι συνθήκες της Γενεύης αλλά και του Δουβλίνου επιλύουν πολλά από αυτά τα θέματα.
Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερα σε περίοδο της οικονομικής κρίσης ο σχεδιασμός, η εκπόνηση και η υλοποίηση αποτελεσματικών σχεδίων δράσης, προκειμένου εκτός των άλλων να μην αναδειχτούν συμπεριφορές αβεβαιότητας, ανασφάλειας, ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Παράλληλα, τα συνδικάτα θεωρούν ότι η διαμόρφωση και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποτροπή κοινωνικών παθογενειών, όπως η γκετοποίηση και οι διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών στις διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής.
Οι αδυναμίες σοβαρές των Κυβερνήσεων μεταναστευτικής πολιτικής με τη συνδρομή της απουσίας ευρωπαίκής μεταναστευτικής πολιτικής παρεμποδίζουν την ολοκληρωμένη επίτευξη των αναγκαίων στόχων της, Νομιμοποίηση ή όχι για να γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι είναι με όλα τα αρνητικά συνακόλουθα.
Ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικά και εργασικά δικαιώματα, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, κ.λ.π.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......