Ο Καιρός:

Στις 13/5 η ολυμπιακή φλόγα στην Κοζάνη

Τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Φλόγα στην Ελλάδα πριν παραδοθεί στη Βρετανία ανακοίνωσε η ΕΟΕ. Πρώτος Λαμπαδηδρόμος, που θα παραλάβει το φως στην Αρχαία Ολυμπία ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα (26/3) στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της επιτροπής Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Γιαννιάς μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τους σταθμούς από τους οποίους θα περάσει το «ιερό φως», μετά την τελετή Αφής στις 10 Μαΐου, μέχρι να καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 του ίδιου μήνα, για να παραδοθεί στους Βρετανούς.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Φλόγα θα περάσει από 43 και πλέον πόλεις της Ελλάδας μεταφερόμενη από 500 λαμπαδηδρόμους που θα διανύσουν 3.000 χιλιόμετρα σε 8 ημέρες. Τη Λαμπαδηδρομία θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως είναι το μουσικό κονσέρτο με έξοδα της βελγικής Πρεσβείας στην Αρχαία Ολυμπία και εκδήλωση από τον ιστορικό Δήμο που θα απονείμει στο Ζακ Ρογκ τον τίτλο του επίτιμου Δημότη, ενώ θα γίνει και μια σεμνή τελετή στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 17 Μαΐου. Τα αποκλειστικά δικαιώματα των εκδηλώσεων ανήκουν στην ΕΡΤ και στο BBC.

Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και χορογράφος η Αρτεμις Ιγνατίου. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης θα είναι ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.

«Σε μια εποχή που η εθνική περηφάνια έχει πληγωθεί, η Αφή μπορεί να έχει μια θετική προβολή στο εξωτερικό. Μπορεί να μας κάνει υπερήφανους και να θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να παράγει Φως. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι στις 10 Μαΐου να μεταλαμπαδεύσουμε τη Φλόγα, σε μια άρτια και σεμνή τελετή», σχολίασε ο κ. Καπράλος.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το ταξίδι της Φλόγας

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, θα διασχίσει σχεδόν όλη τη χώρα. Αμέσως μετά την Αφή Θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά. Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, 'Αγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο.

Την 3η ημέρα (12/5) φθάνει στον Πειραιά και κατευθύνεται προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου διανυκτερεύει. Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα αρχίζει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Την 5η ημέρα (14/5) ξεκινά την πορεία με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα. Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα από τη Δράμα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

Την 7η ημέρα (16/5) αρχίζει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει για την Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει. Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

                                                                                    πηγη : kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......