Ο Καιρός:

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Πτολεμαΐδας: Μείωση των λογαριασμών νερού κατά 30%

Η Δήμαρχος Εορδαίας, το Δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ προσανατολίζονται  στην ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Εορδαίας απο τα βάρη στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν.

Ο  Ν. 1069/80 άρθρο 11 παρ. 1 προβλέπει την κατάργηση μετά το πέρας 10 ετών του ειδικού τέλους για τη μελέτη, κατασκευή και επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης και υπολογίζεται σε ποσοστό 80% επί της αξίας του νερού που καταναλώνεται.

Με αφορμή το νόμο αυτό έγινε πράξη η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για μείωση των τελών ύδρευσης.  


Συγκεκριμένα για 10 χρόνια εφαρμοζόταν αύξηση της τάξεως του 80% για την κατασκευή των έργων. Σήμερα που επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέων έργων σύμφωνα με τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, όπως τα έργα ύδρευσης στα τοπικά διαμερίσματα Περδίκκα-Ασβεστόπετρας και Πενταβρύσου και παρότι πανελλαδικά προβλέπεται συνέχεια στην εν λόγω επιβάρυνση και συνολικά δεν έγινε ποτέ έως τώρα απομείωση από κανένα δήμο, προχωράμε στη γενναία αυτή απόφαση, γιατί η ελάφρυνση των πολιτών έχει για μας τη μεγαλύτερη σημασία.

Με χρηστή διοίκηση και μεγάλη οικονομία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΠ στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην επιτυχία του μέτρου της απομείωσης των τιμολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......