Ο Καιρός:

Υπό κατάληψη η σχολή του ΟΑΕΔ στα Πετρανά

ΟΑΕΔ-ΠΕΤΡΑΝΑΥπό κατάληψη βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στα Πετρανά απο τους μαθητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αλλαγή λειτουργίας του σχολείου τους που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.


Οι αλλαγές αφορούν τόσο στην "υποβάθμιση" των σχολών του ΟΑΕΔ όσο και στη μείωση ημερήσιας αποζημίωσης που παίρνουν οι επιχειρηματίες για κάθε μαθητή κατά την εκτέλεση της πρακτικής τους άσκησης.

Πηγή:ο Χρόνος

Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου που ορίζει αυτές τις αλλαγές, οι απόφοιτοι του ΟΑΕΔ δεν θα παίρνουν πλέον πτυχίο με το οποίο θα μπορούν να κάνουν έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας μετά απο ένα χρονικό διάστημα, αλλά μια απλή βεβαίωση γεγονός που "υποβαθμίζει" όπως λένε τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους εξασφάλιση. Η κατάληψη αποφασίστηκε ομόφωνα απο τον σύλλογο των μαθητών και μάλιστα επ’ αόριστον.

2 σχόλια:

  1. Λεγομαι Τζαβελλας Ευθυμιος ειμαι μαθητης στα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζανης απο το 2008...τελιωσα την ειδικοτητα του ψυκτικου και αποφασισα να συνεχισω να σπουδασω ηλεκτρολογος εγκαταστασεων.Το Μαιο του 2010 αφ΄οτου τελιωσα της σπουδες μου απο το ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζανης στην ειδικοτητα του ψυκτικου καταθεσα τα απαραιτητα δικαιολογητικα στην τοτε Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση Κοζανης για αδεια ασκησεως επαγγελματος.Σημερα 15 Μαρτιου του 2012 η απαντηση του υπευθυνου ειναι οτι τα Υπουργεια διαβουλευονται για ενα προεδρικο διαταγμα.Συνεχιζω της σπουδες μου στην ειδικοτητα των ηλεκτρολογων εγκαταστασεων που δεν ξερουμε ακομα μετα απο αυτα που ανακοινωσε η σημερινη Κυβερνηση εαν θα παρουμε πτυχιο η μια απλη βεβαιωση.Ειμαι αντιθετος με τις καταλληψεις και το χασιμο των μαθηματων αλλα οταν οι Κυβερνωντες μας δεν βλεπουν τιποτα παραπερα απο νουμερα και εκλογες η καταληψη της σχολης Επας ΟΑΕΔ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ονομάζομαι Τζαβέλλας Ευθύμιος και είμαι μαθητής στα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης από το 2008, τελείωσα την ειδικότητα των εγκαταστατών ψυκτικών & κλιματιστικών έργων, και αποφάσισα να συνεχίσω να σπουδάσω στην ειδικότητα τεχνιτών ηλεκτρολογικών εργασιών.
    Το Μάϊο του 2010 αφότου τελείωσα τις σπουδές μου από το ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης στην ειδικότητα του ψυκτικού κατέθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
    Σήμερα 16 Μαρτίου του 2012 η απάντηση του υπεύθυνου είναι ότι τα αρμόδια Υπουργεία διαβουλεύονται για ένα προεδρικό διάταγμα. Συνεχίζω τις σπουδές μου στην ειδικότητα του τεχνίτη ηλεκτρολογικών εργασιών και δεν ξέρουμε ακόμα μετά από αυτά που ανακοίνωσε η σημερινή Κυβέρνηση (στις 22 Φεβρουαρίου 2012) εάν θα πάρουμε πτυχίο, η μια απλή βεβαίωση. Σας διαβεβαιώ ότι οι γνώσεις που παίρνουμε κατά την διάρκεια της φοίτησης στην σχολή καθώς και στην πρακτική μας άσκηση είναι επαρκείς που μπορούμε άμεσα να μπούμε στην αγορά εργασίας.
    Είμαι αντίθετος με τις καταλήψεις και το χάσιμο των μαθημάτων αλλά όταν οι Κυβερνώντες μας δεν βλέπουν τίποτα παραπέρα από νούμερα και εκλογές, η κατάληψη της σχόλης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ.
    Ας μας πεί κάποιος από τους τριακόσιους της Βουλής. Υπάρχει χώρος για μας τους νέους σ΄αυτήν την Χώρα; Θέλουν τεχνίτες με γνώσεις για να πάει η Χώρα μπροστά; ή θέλουν τεχνίτες στην διαφθορά και στην μίζα;
    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.
    Εμείς οι νέοι διεκδικούμε το μέλλον αυτής της χώρας και είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......