Ο Καιρός:

Πώς θα μειώσουμε τον πόνο της μέσης;

Ο πόνος στη μέση ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Δείτε, πώς θα μετριάσετε τον βασανιστικό πόνο που σας ταλαιπωρεί με απλούς και εύκολους τρόπους...

Βελτιώστε την στάση που κάθεστε

Μπορεί να μην έχετε τα απαιτούμενα χρήματα για να αγοράσετε ένα υπερσύγχρονο, εργονομικό κάθισμα γραφείου που θα προσφέρει πλήρη στήριξη στη μέση σας, όμως σίγουρα μπορείτε εντελώς ανέξοδα να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας σε οποιοδήποτε κάθισμα και αν κάθεστε. Οι ειδικοί αναφέρουν πως θα πρέπει η στάση του σώματός μας στο κάθισμα να παραπέμπει στο γράμμα «S» και όχι στο γράμμα «C»….Τέλος, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σηκωνόμαστε από το κάθισμα και να περπατάμε για λίγο έτσι ώστε να «αποσυμπιέζεται» η μέση μας από την ακινησία και το βάρος.

Μην… καμπουριάζετε!

Ακούγεται ως μητρική εντολή σε μικρό παιδί είναι όμως πέρα για πέρα αποτελεσματική. Ο λόγος για το… καμπούριασμα που μπορεί να μην μας φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, όμως οι γιατροί αναφέρουν πως μπορεί να μας γίνει μια ιδιαίτερα βλαβερή και αντιαισθητική συνήθεια. Φροντίστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο της στάσης σας κάθε στιγμή φέρνοντας σε ευθεία γραμμή το σώμα σας. Και ακόμη και αν κάποιες φορές… ξεχνιέστε, φροντίστε να επαναφέρετε τον εαυτό σας στην «τάξη» γρήγορα.

Αντίο γόβες, καλημέρα αθλητικά

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς οι επίμονοι πόνοι που ταλαιπωρούν τη μέση σας μπορεί να οφείλονται στα… παπούτσια σας; Αν είστε γυναίκες καλύτερα να περιορίσετε την χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών που μπορεί μεν να είναι όμορφα αλλά επιβαρύνουν ιδιαίτερα τη μέση. Αλλά προσοχή στα παπούτσια πρέπει να δείξουν και οι άνδρες καθώς οι σόλες ορισμένων παπουτσιών δεν έχουν την κατάλληλη κλίση στην καμάρα του ποδιού, με αποτέλεσμα σε κάθε βήμα να επιβαρύνονται σημαντικά οι μύες και τα οστά της μέσης.

Αποφύγετε τα βάρη

Και δεν εννοούμε μόνο τα βαράκια στο γυμναστήριο αλλά κάθε είδους βάρος που μπορεί να επιβαρύνει την κατάστασή σας. Μην σηκώνετε βαριές βαλίτσες στα ταξίδια σας-προτιμήστε εκείνες που διαθέτουν ροδάκια για εύκολη μεταφορά. Μην πηγαίνετε στο super market και φορτώνεστε με γεμάτες σακούλες-αγοράστε ένα καρότσι μεταφοράς. Μην παραγεμίζετε την τσάντα σας με άχρηστα αντικείμενα που την βαραίνουν-πάρτε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα.

Κόψτε το κάπνισμα

Ίσως μέχρι σήμερα να πιστεύατε πως το κάπνισμα δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στην μέση, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επιστημονικά συμπεράσματα που προέκυψαν από 40 έρευνες, αποκάλυψαν πως οι καπνιστές έχουν περισσότερους πόνους στη μέση από όσους δεν καπνίζουν και αυτό οφείλεται κυρίως στη μειωμένη ροή αίματος των καπνιστών προς τη σπονδυλική στήλη.

Μειώστε τα… μαξιλάρια!

Αν μέχρι σήμερα συνηθίζατε να κοιμάστε πάνω σε δύο ή ακόμη και τρία μαξιλάρια, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε . Η στήριξη του κεφαλιού κατά τη διάρκεια του ύπνου πάνω σε πολλά μαξιλάρια μπορεί να είναι για μερικούς αναπαυτική, όμως φαίνεται πως δεν βοηθά καθόλου το μυοσκελετικό μας σύστημα αλλά και τη μέση. Λύση απλή που ίσως όμως σας δυσκολέψει στην αρχή λόγω συνήθειας: μειώστε τα πολλά σας μαξιλάρια σε.. ένα!

www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......