Ο Καιρός:

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ομάδα ρομποτικής της Πτολεμαΐδας

Πτολεμαΐδα. Στους φιναλίστ του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων e-Skills Week competition 2012, η ομάδα ρομποτικής BeatBot  που αποτελείται από τις μαθήτριες Ζαραφίδου Αναστασία, Γκέρτση Αφροδίτη και Κοκκινίδου Ειρήνη του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε νέους και νέες ηλικίας 14 έως 24 ετών που έχουν επιδείξει επιτυχή ενασχόληση με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών. Διεξάγεται από τους συντελεστές της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και στοχεύει στην ανάδειξη, επιβράβευση και υποστήριξη νέων, δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να λειτουργήσει ως παράδειγμα καλής πρακτικής για τους συνομηλίκους τους.

Εκπρόσωπος της ομάδας μας θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη στις 30 Μαρτίου, για να πάρει μέρος στην βράβευση που θα πραγματοποιηθεί κατά τελετή λήξης της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων.
Η πρωτοβουλία European e-Skills Week 2012 υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για τους προχωρημένους χρήστες των ΤΠΕ και των επαγγελματιών για να διαμορφώσει μια ανταγωνιστική και καινοτόμο Ευρώπη. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις Ηλεκτρονικές Δεξιότητες. Την υλοποίησή της έχουν αναλάβει η DIGITAL EUROPE και το European Schoolnet, σε συνεργασία με 38 εθνικούς φορείς και εταίρους.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους δικτυακούς τόπους:
http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics/tiki-read_article.php?articleId=19

http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics/tiki-index.php?page=BeatBot-2011-en

http://eskills-week.ec.europa.eu/web/guest/e-skills-week-competition

http://www.sepe.gr/files/pdf/SEPEnews/Sepenews39pdf/draseis.pdf

Χαράλαμπος Ζαραφίδης
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 2ο ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......