Ο Καιρός:

Δήμος Βοϊου :Ομόφωνο «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία της Νεάπολης για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών (Δελτίο τύπου)



Στη συνεδρίαση συμμετείχε το σύνολο των φορέων της περιοχής, που τοποθετήθηκαν αρνητικά στην προοπτική λειτουργίας του κέντρου παραμονής μεταναστών, ζητώντας εγγυήσεις για την ασφάλεια του χώρου αλλά και της συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.



Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και τονίστηκε πως οι όποιες επαφές έγιναν ήταν σε επίπεδο διερεύνησης από πλευράς Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η Δήμαρχος, σημείωσε πως για ακόμη μία φορά κάποιοι προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας του Βοΐου και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να σεβαστούν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων θεσμικών φορέων του τόπου.



Στην απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, ζητά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην περιοχή προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά για το σκεπτικό δημιουργίας του κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Νεάπολη, ενώ καλεί τους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν και να σεβαστούν την άποψη της τοπικής κοινωνίας.


Όπως επανειλημμένως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοινωνία του Βοΐου δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα με όρους ξενοφοβίας, ρατσισμού και αποκλεισμών, καθώς έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορεί να συμβιώνει με πολίτες άλλων χωρών, εντάσσοντας εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών στον κοινωνικό της ιστό. 
 
                                                                                                                 πηγη :kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......