Ο Καιρός:

Κοζάνη: Μετά τις πατάτες έρχεται φθηνό λάδι και μέλι!

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε στην πόλη της Κοζάνης (όπως και πανελλαδικά άλλωστε), το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας», ο Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Δυτικής Μακεδονίας (που έχει κάνει δύο αντίστοιχες τέτοιες «εξορμήσεις» στην Κοζάνη έως τώρα), αποφασίζει να περάσει και σε άλλα προϊόντα, διαθέτοντας στον κόσμο λάδι αλλά και μέλι!

Μάλιστα για το λάδι οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ όλα αυτά τα προϊόντα (μαζί με τις νέες παραγγελίες από πατάτες), θα διατεθούν την ερχόμενη Κυριακή 1 Απριλίου στον χώρο του Σταθμού (παλιές αποθήκες ΕΑΣ), στην Κοζάνη.


Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά  ο Παναγιώτης Αρνίδης πρόεδρος του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας «Ο Αλιάκμων»: «Συνολικά στις δύο ημέρες που μοιράσαμε πατάτες στον κόσμο (την περασμένη Κυριακή και προχθές Πέμπτη), μοιράστηκαν συνολικά 130 τόνοι πατάτας. Την Κυριακή, την πρώτη ημέρα διανομής στον κόσμο μοιράστηκαν περίπου 69 τόνοι πατάτας, σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών πατάτας από τον Φούφα Εορδαίας». Ο κόσμος κατά πολλές εκατοντάδες σχημάτιζε ουρές περιμένοντας καρτερικά τη σειρά του για να πάρει φθηνή πατάτα σε δύο ποικιλίες: με 0,25 λεπτά το κιλό και με 0,30 λεπτά το κιλό, σε τσουβάλια των 25 και 26 κιλών, τα οποία έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα!

Την δεύτερη ημέρα της διανομής, προχθές Πέμπτη, δόθηκαν άλλοι 70 τόνοι πατάτας σε εκατοντάδες κόσμου. Αυτή τη φορά συνεργαζόμενοι παραγωγοί ήταν τόσο από τον Φούφα, όσο και ντόπιοι παραγωγοί από τον Πολύμυλο οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον και προσέφεραν στον κόσμο 30 τόνους πατάτας, ενώ περί τους 40 τόνους έδωσαν οι παραγωγοί του Φούφα. Στο σύνολο 140 τόνοι πατάτας, ντόπιας από την περιοχή της Κοζάνης, η οποία μοιράστηκε στους πολίτες, χωρίς μεσάζοντες σε χαμηλότερες τιμές.

Ο συνεταιρισμός κάνει άνοιγμα, ωστόσο, λόγω και της τεράστιας ανταπόκρισης του κόσμου, προσφέροντας και άλλα προϊόντα όπως λάδι και μέλι, τα οποία θα μοιραστούν την ερχόμενη Κυριακή 1 Απριλίου, στον ίδιο χώρο (μαζί με τις υπόλοιπες παραγγελίες από πατάτες οι οποίες συνεχίζονται, σε συνεργασία πάλι με ντόπιους παραγωγούς)! Μάλιστα οι παραγγελίες για το λάδι έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόκειται για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Ένωση Κορίνθου με 3 ευρώ το κιλό. Ήδη γίνονται εγγραφές για το λάδι και οι παραγγελιές έχουν ξεπεράσει τα 200 δοχεία! Διατίθενται πεντάκιλα με κόστος στα 15 ευρώ.  Επίσης, το μέλι που θα διατεθεί είναι από μελισσοπαραγωγούς της περιοχής (αν και υπήρξε και πρόταση και από παραγωγούς της Χαλκιδικής) έναντι 18 ευρώ το τρίκιλο, ενώ κανονικά κάνει 25-28 ευρώ το τρίκιλο.

«Να πιέσουμε τα καρτέλ»

«Στόχος μας είναι να πιέσουμε τα καρτέλ και να πέσουν οι τιμές των προϊόντων. Θέλουμε να βοηθήσουμε και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές»σημειώνει ο κ. Αρνίδης, λέγοντας μάλιστα ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ στις πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι την Πέμπτη έμειναν 100 άτομα που δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν αφού τέλειωσαν οι διαθέσιμες πατάτες!

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και για φθηνό ρύζι. Μάλιστα τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς της Χαλάστρας, και αναμένουν σε λίστα αναμονής, ώστε να γίνει η συσκευασία του προϊόντος και να προχωρήσουν οι παραγγελίες (αφού η ζήτηση από όλη την Ελλάδα για ρύζι είναι τεράστια). Επίσης, γίνεται προσπάθεια και για τη διάθεση αλευριού, μιας και είναι από τα προϊόντα που το ζητάει πολύ ο κόσμος και είναι εξαιρετικά χρηστικά και απαραίτητα στην διατροφή!                        
                                                                                                                   Πηγή:prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......