Ο Καιρός:

Οι εργαζόμενοι της Κοζάνης ένωσαν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους της Ευρώπης (φωτογραφικό υλικό)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣΣτην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης συνδικάτων και φορέων ενάντια στο μνημόνιο και στις πρωτοφανείς πολιτικές λιτότητας, συμμετείχαν χτες στην Κοζάνη το Eργατικό Kέντρο, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και σύλλογοι.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  εδώ 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Δείτε φωτογραφίες από την κατάληψη του Δημαρχείου   εδώ 

Το εργατικό κέντρο Κοζάνης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 12-3, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης, στο πλαίσιο της κεντρικής απόφασης που έλαβε για όλη την Ελλάδα η ομοσπονδία ΠΟΕ – ΟΤΑ.


«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της Ευρώπης και αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ανεργίας και την κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρτωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση. Επίσης, συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Κοζάνης, συνδικάτα της ΔΕΗ και σωματεία της δύναμης του Ε.Κ. Κοζάνης.

«O αγώνας των εργαζομένων κατά των εκβιαστικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικα, που με μεγάλη ευκολία υλοποιεί η Κυβέρνηση, συνεχίζεται. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του νέου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, εναντίον κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης και των δανειστών για κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας. Σήμερα συμμετέχουμε με όλα τα συνδικάτα στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης, Σάκης Τολιόπουλος. Μήνυμα αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές έστειλε και ο πρόεδρος του Ν.Τ. Κζοάνης της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Ντέτης.

«Τα συνδικάτα στην Ελλάδα ενώνουν τη φωνή τους για ακόμη μία φορά με αυτά της Ευρώπης κατά των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, απαιτώντας ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και θα εντείνουμε τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Σ. Τολιόπουλος.

Στη συνέχεια σημείωσε: Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος”. Τα μέτρα που κατατέθηκαν στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αποτελούν τη χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας.
Η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η πλήρης αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας υποβαθμίζουν δραματικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε θεσμό εργατικής και κοινωνικής προστασίας.
Οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τον εκβιασμό αυτό κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της Τρόικα, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για να τεθεί φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.
Αντιδρoύμε στην κυβερνητική πολιτική με τα αλλεπάλληλα άδικα, σκληρά και μονομερή μέτρα που αποδομούν τις εργατικές συλλογικές κατακτήσεις και το Κοινωνικό Κράτος, καταλύουν τον συνταγματικό χάρτη της χώρας και διαλύουν κάθε έννοια και θεσμό εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......