Ο Καιρός:

Νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης των Δήμων

Νέα μείωση κατά 15% της τακτικής επιχορήγησης του Φεβρουαρίου στους δήμους της χώρας διαπίστωσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ διαπίστωσε ότι η μηνιαία τακτική επιχορήγηση (12μόριο) των δήμων, από τα 141 εκ. ευρώ στο τέλος του 2011 προσγειώθηκε στα 135,8 εκ. ευρώ τον Φεβρουάριο.




Η νέα μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν συνυπολογίζεται η απόδοση των 450 εκ. ευρώ στο σύνολο των 2.400 εκ. ευρώ των ΚΑΠ για το 2012.

Ωστόσο, όπως είχαν δεσμευτεί στην ΚΕΔΕ τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, το ανωτέρω ποσό θα αποδιδόταν προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να καλύψουν βασικές τους λειτουργικές ανάγκες.

"Αν τελικά η Κυβέρνηση απεμπολήσει τη δέσμευσή της, η επιχορήγηση των δήμων αναμένεται να φτάσει στα 1.620 εκ. ευρώ από τα 2.400 εκ. ευρώ που προβλεπόταν για την κάλυψη του ελάχιστου λειτουργικού κόστους. Ποσό το οποίο, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, διασφαλίζει μόνο της δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων στους δήμους" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......