Ο Καιρός:

Πάγκαλος - Αβραμόπουλος υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Υπέρ της συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας) και μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τάχθηκαν με συνεντεύξεις τους  στο Βήμα της Κυριακής ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο τελευταίος προβάλλει την άποψη ότι η συνεργασία θα επιδιωχθεί ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του κόμματός του.


«Ο κ. Παπαδήμος ήξερε να ορθώσει το ανάστημά του και να μιλήσει ως ίσος προς ίσον στους χώρους λήψης αποφάσεων» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη συνέντευξή του.



Επίσης, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν συζητήσεις -ανεπίσημες- για μετεκλογική συνεργασίας των δύο κομμάτων, στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες.


Ο ίδιος αποφεύγει να δηλώσει ποιον στηρίζει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζητεί εκλογές από τη βάση με κάλπη.


Χαρακτηρίζει «ανίκανους και ανυπόληπτους» όσους διαχειρίστηκαν την κρίση και εν συνεχεία, όταν απομακρύνθηκαν, προχώρησαν σε κριτική, και «αισχρή περίπτωση» τους λεγόμενους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου.


Επιτίθεται για άλλη μια φορά με σφοδρότητα εναντίον των τριών κομμάτων της Αριστεράς για τις «βίαιες πράξεις των οπαδών τους» και δηλώνει ότι το μόνο αριστερό κόμμα που αναγνωρίζει είναι το ΠΑΣΟΚ.



Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος


Υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της συνεργασίας των κομμάτων και μετά τις εκλογές τάσσεται ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Δίνει, μάλιστα, και το μετεκλογικό στίγμα, προβάλλοντας την άποψη ότι η συνεργασία θα επιδιωχθεί ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του κόμματός του.


«Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.


«Πρέπει να αντιληφθούν ότι η αυτοδυναμία είναι πολιτικός στόχος και όχι αυτοσκοπός» προσθέτει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η ΝΔ δεν έχει μέτωπο με την Αριστερά και τονίζει πως με το τέλος της Μεταπολίτευσης έχει καταπέσει και το αντιαριστερό σύνδρομο της μετεμφυλιακής εποχής, αλλά και το αντιδεξιό σύνδρομο της μεταδικτατορικής εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......