Ο Καιρός:

Να βγουν οι κουκούλες από τις αγαπούλες των εγκληματικών συμμοριών του ποδοσφαίρου

Η ανατίναξη του φούρνου του διαιτητή Κωνσταντινέα στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας δείχνει ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Δεν θρηνήσαμε θύματα πραγματικά από τύχη. Η ώρα της έκρηξης και το σημείο όπου βρίσκεται ο φούρνος θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανείπωτη τραγωδία. Ο χουλιγκανισμός έχει μετατραπεί σε κανονική τρομοκρατία ....- και το κράτος με την Αστυνομία του, εκτός από αιφνιδιασμένο, είναι εμφανώς ανίκανο να αντιμετωπίσει τη νέας μορφής βία. Ο συγκεκριμένος φούρνος δεν έγινε για πρώτη φορά στόχος, και είναι τουλάχιστον παράδοξο το ότι δεν υπήρχε αυξημένη επιτήρηση μιας και δεν είχαν συλληφθεί οι δράστες της προηγούμενης επίθεσης. Να σημειωθεί δε ότι η περιοχή του Ιστορικού Κέντρου θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να έχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση τη συγκεκριμένη ώρα.
                                                                                    του Γιώργου Παναγόπουλου από το vetonews.gr
Την περασμένη εβδομάδα που κάηκαν τα ιστορικά κτήρια της Αθήνας, οι μεν μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο που δεν μπόρεσε να αποτρέψει -προφανώς ανοργάνωτη- η Αστυνομία και οι δε για προβοκάτορες και παρακρατικούς που ήθελαν να διαλύσουν το λαϊκό κίνημα αντίδρασης.
Ολα όμως δείχνουν ότι τελικά ούτε οργανωμένο σχέδιο υπήρχε ούτε προβοκάτορες, απλώς οι χούλιγκαν κατέβηκαν μετά τα παιχνίδια για να πλιατσικολογήσουν, να κάψουν και να εκβιάσουν. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, οι χούλιγκαν ανακατεύτηκαν με τους μπαχαλάκηδες της επανάστασης κι έκαψαν το κέντρο της Αθήνας. Η Αστυνομία αιφνιδιάστηκε μιας και δεν προέβλεψε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η αναβολή των αγώνων ήταν επιβεβλημένη για πολλούς και διάφορους λόγους. Και τελικά, αντί να συζητούμε για το πραγματικό πρόβλημα, άλλος λεονταρίζει... βγάζοντας κουκούλες κι άλλος ψάχνει για το παρακράτος και τους συνεργάτες του. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, ακόμα και σε αυτό το πεδίο, αδυνατεί να δει και να αντιμετωπίσει το αυτονόητο.

Ο χουλιγκανισμός έχει εδώ και χρόνια πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας, υποβοηθούμενος από ένα παντελώς αναξιόπιστο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο χουλιγκανισμός στην Ελλάδα έχει από τη μια μεριά τα κλασικά αγγλικά χαρακτηριστικά (ραντεβού θανάτου, ξυλοδαρμοί κ.λπ.) αλλά από την άλλη έχει και στοιχεία ξεκαθαρίσματος - μπραβιλίκια της νύχτας. Η τοποθέτηση βόμβας στο κατάστημα ενός διαιτητή δεν είναι  απλή χουλιγκάνικη ενέργεια, αλλά μαφιόζικο μήνυμα προς όλους τους διαιτητές: «Προσέξτε τι θα σφυρίξετε, έρχεται η σειρά σας». Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι αρχές είναι αν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια «θερμών» χουλιγκάνων ή για «μήνυμα» μαφίας που θέλει να ελέγξει τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους. Οι απλοί χούλιγκαν έριξαν πέτρες πριν από μέρες στο φούρνο και χάθηκαν στα στενά. Τώρα έχουμε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που απαιτεί γνώση και υψηλό ρίσκο. Δεν πρόκειται δηλαδή για πιτσιρικαρία που πέρασε με τα μηχανάκια κι έριξε δυο πέτρες, αλλά για κάτι μεγαλύτερο και σαφώς πιο οργανωμένο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα δείχνουν ότι υπάρχει οργάνωση με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς πίσω από το χτύπημα, γι' αυτό και δεν μπορεί να περάσει ως ένα απλό γεγονός ποδοσφαιρικής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......