Ο Καιρός:

Θα παραιτηθούν του δεύτερου μισθού τους;

τοkoutavasυ Σπυρου Κουταβά
Η Άννα Νανοπούλου σε πρόσφατο κείμενο της κατακρίνει την διακυβέρνηση Παπανδρέου, που αντί να μειώσει τις δικές της σπατάλες, δηλαδή διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, ενοίκια δημοσίων κτιρίων και μια σειρά ενεργειών που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα, προχώρησε με ωμό τρόπο στις μειώσεις των συντάξεων. Εχει δίκιο, μόνο που η φιλτάτη κ. Νανοπούλου έστειλε το λογαριασμό ...
μόνο στην διακυβέρνηση Παπανδρέου και όχι και στους προηγούμενους, βλέπε Αγρογή,Aγροφυλακη κλπ. Μιλά με θυμό η κ. Νανοπούλου για τους Πασόκους που όλα αυτά τα χρόνια έπαιρναν δύο μισθούς, δηλαδή της κρατικής τους θέσης και της κανονικής τους δουλειάς και ότι διόρισαν κόσμο και κοσμάκη, σε νέες υπηρεσίες. Είναι αλήθεια όλα τα παραπάνω αλλά είναι μόνο η μισή αλήθεια . Θα αναφέρω ως παράδειγμα που ταιριάζει απόλυτα με όσα καταγγέλλει η κ. Νανοπούλου, την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας όπου δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν τα καθ'όλα νόμιμα ''βύσματα'' (συμβούλων - παρασυμβούλων) των σεβάσμιων αντιπεριφερειαρχών. Επίσης η κ. Νανοπούλου δεν βρίσκει να πει μισή κουβέντα για το σκάνδαλο στην ευρύτερη πολιτική της αυλή, όπου ο «εκδρομέας της ΑΝΚΟ» αφού εξασφάλισε την αποκλειστική συνεργασία στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλου για να μην προσέρχεται στην καθημερινή του εργασία στη ΔΕΗ, με την ανοχή της κ. Νανοπούλου, ο αποκλειστικός συνεργάτης βουλευτή, έγινε πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας δυτικής Μακεδονίας. Ο συγκεκριμένος που είναι πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, λαμβάνει τον μισθό της ΔΕΗ και την παχυλή αποζημίωση για την καρέκλα του προέδρου της ΑΝΚΟ για την οποία ''μόχθησε'' και φυσικά η κ. Νανοπολου ψήφισε χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της ΑΝΚΟ πληρώνονταν κανονικά. Από τον κ. Κατσαούνη, τον πρώην νομάρχη κ. Ανδρεάδη, ακόμη και από τον πρόσφατο κ. Δακή. Βέβαια όλα αυτά συνέβαιναν σε μία περίοδο όταν η Ελλάδα όδευε στην χρεοκοπία αλλά κανείς δεν το ήξερε, εν αντιθέσει με το σήμερα, όπου οι διπλομισθοθεσίτες παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι περικόπτονται οι συντάξεις των 700 €, ο μισθός σε ένα νέο κάτω των 25 ετών είναι 300 € και οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκ. Κι όλοι αυτοί οι δημοσιοάρχοντες χωρίς ίχνος ντροπής, - απέναντι στα νέα παιδιά με τα πτυχία και τα διδακτορικά παραμάσχαλα που στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ, - συνεχίζουν να ''παντελωνιάζουν'' στα γρήγορα –γρήγορα, τον δεύτερο μισθό τους που νομίμως προσφέρει ο φορολογούμενος πολίτης.
Πριν από μερικές ημέρες η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κούλα Καλογερίδου παραιτήθηκε του μισθού της που για πρώτη φορά αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Κοζάνης να δίδεται στο πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ. Ζητείται ελπίδα και ευαισθησία από όσους υπηρετούν σε αμειβόμενες θέσεις του δημοσίου η της τοπικής αυτοδιοίκησης και λαμβάνουν τον κανονικό τους μισθό από την εργασία τους, να παραιτηθούν άμεσα από τις αποζημιώσεις που προσφέρει ακόμη απλόχερα η Ελληνική δημοκρατία. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δασκάλας κ. Κούλας Καλογερίδου.
                                                                          πηγη : www.vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......