Ο Καιρός:

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια – Σ.Ε.Ε.ΕΝ.:Παράσταση διαμαρτυρίας για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας έξω από τα γραφεία ΟΑΕΔ



Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ημερομίσθιο 3-4 ευρώ μικτά, την ώρα, απλήρωτοι για μήνες, χωρίς ασφάλιση για τους περισσότερους, χωρίς να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, σε άθλιες συνθήκες χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.




Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στις εργολαβίες του ΑΗΣ Πτολ/δας, στην εργολαβία του Νικολόπουλου οι εργαζόμενοι μετά από παρέμβαση του σωματείου πληρώθηκαν μέχρι το Νοέμβρη, ενώ ακόμα τους οφείλονται μισθοί Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη.



Στην εργολαβία του Ρουμελιώτη οφείλονται οι μισθοί Νοέμβρη- Δεκέμβρη- Δώρο Χριστουγέννων-Γενάρη- Φλεβάρη. Έχει απολύσει από το Δεκέμβρη 17 εργαζόμενους, γιατί διεκδίκησαν την πληρωμή του μισθού τους και ακόμη δεν τους έχει πληρώσει τα δεδουλευμένα και το δώρο Χριστουγέννων ενώ, παρόλο που τα ασφαλιστικά μέτρα έκριναν παράνομες τις απολύσεις ο εργοδότης αρνείται να εκτελέσει την απόφαση.



Το ίδιο και στην εργολαβία του Σιαπαλίδη, απλήρωτη εργασία και ελαφρύ ένσημο, σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες σε εργολαβίες του ΑΗΣ Καρδιάς, στο Κύριο και στο Νότιο Πεδίο, για απλήρωτη δουλειά, για κλοπή της ασφάλισης βαρέων και ανθυγιεινών, που κάτω από την τρομοκρατία και το φόβο της απόλυσης οι εργαζόμενοι δεν έχουν βγει, προς το παρών, να διεκδικήσουν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τη νομοθέτηση των χειρότερων αντεργατικών ανατροπών μετά τη μεταπολίτευση, μειώνει τους κατώτερους μισθούς κατά 22%, δηλαδή στα 586 μικτά, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργεί τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και τη ΔΕΗ (κανονισμός προσωπικού), ενώ οι μισθοί των εργαζόμενων έχουν μειωθεί κατά 50% ονομαστικά από το 2009 και κατά πολύ περισσότερο πραγματικά. Δίνει δηλαδή το όπλο στο χέρι των εργοδοτών για να εκτελέσουν εν ψυχρό μισθούς, μεροκάματα και όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.



Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (επιθεώρηση εργασίας, έλεγχος από το ΙΚΑ) είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, αφού η κυβέρνηση τους έχει διαλύσει και έχουν ελάχιστο προσωπικό, που δεν επαρκεί ούτε για τη στοιχειώδη λειτουργία τους, τη στιγμή που η ασυδοσία των εργοδοτών είναι ανεξέλεγκτη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ανταγωνιστικότητας. Αυτή την ανάπτυξη οραματίζονται τα επιτελεία της κυβέρνησης του μαύρου Μετώπου, της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων.
Σε αυτά τα σχέδια έβαλαν πλάτη οι πλειοψηφικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ και στα τοπικά συνδικάτα, που συμφωνούν με τη διάλυση του ασφαλιστικού μας, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη μετοχοποίηση.

Το ταξικό συνδικάτο του ΣΕΕΕΝ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι το μοναδικό αποκούμπι για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
Παλεύουμε για:
 Κανένας απλήρωτος ανασφάλιστος εργαζόμενος, όταν δεν πληρώνουν οι εργολάβοι να πληρώνει η ΔΕΗ κάνοντας της ανάλογες παρακρατήσεις από τις πιστοποιήσεις των εργολάβων. Όποιος εργολάβος έχει εκκρεμότητες με απλήρωτους εργαζόμενους να κηρύσσεται έκπτωτος, να μην μπορεί να παίρνει μέρος σε εργολαβίες
 Να δώσουμε τη μάχη για ΣΣΕ που δεν θα μειώνουν τους μισθούς, θα ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να σταματήσει το αίσχος του δουλεμπορίου των εργολαβιών
 Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ενέργειας, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της περιοχής, την ανάπτυξη της χώρας για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, την Τετάρτη 7/03 στις 11πμ έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, σε παράσταση διαμαρτυρίας για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......