Ο Καιρός:

Αυξηση του Τοπικού Πόρου για Κοζάνη, Φλώρινα, Αρκαδία, προβλεπεται σε τροπολογία

Αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και αυξήσεις στην «πράσινη ενέργεια» φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Αναλυτικά προβλέπεται: Το λιγνιτικό τέλος, που καταβάλλεται στους νομούς
Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας (όπου είναι εγκατεστημένοι οι λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ) αυξάνεται από 0.4 σε 0,5 % του ετήσιου τζίρου της ΔΕΗ. Το τέλος αυτό χρηματοδοτεί έργα υποδομής, προστασίας του περιβάλλοντος και τόνωσης της οικονομίας στις συγκεκριμένες περιοχές.

- Για τις ανανεώσιμες πηγές (πλην των φωτοβολταϊκών) η ετήσια αύξηση θα καθορίζεται στο 25% του τιμαρίθμου του προηγούμενου έτους. Οι τιμές αγοράς της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (πλην φωτοβολταϊκών) ως τώρα αυξάνονταν κάθε χρόνο ακολουθώντας τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.


- Για τα φωτοβολταϊκά που κατασκευάζονται από εξοπλισμό (πάνελ, βάσεις στήριξης, κλπ.) ευρωπαϊκής προέλευσης σε ποσοστό έως 80 % δίνεται η δυνατότητα αύξησης της τιμής απορρόφησης της ενέργειας (feed in tariff), έως 10 %. Τα ακριβή ποσοστά τόσο για την ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία όσο και για το «μπόνους» στο feed in tariff θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι το σύνολο των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου θα χρηματοδοτούν το λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.


πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......