Ο Καιρός:

Μπάχαλο με το Ε9 - Ανάστατοι οι φορολογούμενοι

Δεν έχει περάσει μια μέρα, από τότε που το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρατείνει την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε9, και τα προβλήματα επανήλθαν στο πολύπαθο TAXIS.

Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΠΥΟ τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή, καθώς έχουν καταγραφεί τα εξής:

Φορολογούμενοι καταχώρησαν τα στοιχεία των ακινήτων τους για το 2010. Μόλις πάτησαν το enter, διαπίστωσαν ότι το σύστημα κατέγραψε πως ο συγκεκριμένος ΑΦΜ έχει την ίδια περιουσία και φέτος ! Δηλαδή, ότι δεν έχει αλλάξει η περιουσιακή κατάσταση και το 2011, ανεξάρτητα αν έχει γίνει οποιαδήποτε πράξη, την οποία και οι φορολογούμενοι ήθελαν να δηλώσουν.


Όταν οι φορολογούμενοι πήραν στο ΚΕΠΥΟ και είπαν τι έχει συμβεί, τους απάντησαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι και πως πρέπει να απευθυνθούν στη ΔΟΥ, όπου ανήκουν, για τις απαραίτητες διορθώσεις. Στις επίμονες παρατηρήσεις των υπόχρεων ότι πρέπει να λυθεί άμεσα και μέσω του συστήματος, οι υπεύθυνοι του TAXIS σήκωσαν τα χέρια ψηλά!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις, όπου φορολογούμενοι, παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν Ε9 το 2008 και από τότε δεν υπάρχουν μεταβολές στα ακίνητά τους, βλέπουν πως το σύστημα έχει καταγεγραμμένη την περιουσιακή τους κατάσταση από το έντυπο του... 2005!

Η κατάσταση αυτή, όπως είναι προφανές, μεγαλώνει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα και κάνει ακόμα χειρότερες τις σχέσεις μεταξύ των φορολογούμενων και του κράτους, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, αφού - πέραν της ταλαιπωρίας - οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με πρόστιμα για ψευδείς δηλώσεις!
                   
                                                                                                                        Πηγή:dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......