Ο Καιρός:

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.Ν.Ε.Α. στην Άρτα, που περιελάμβανε ομιλίες για τον εθελοντισμό σε περίοδο κρίσης και την αγωγή υγείας, καθώς και πολλές ομάδες συζήτησης (workshop). Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έρθουμε σε επαφή με τους νέους των άλλων συλλόγων, να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας τόσο για την προσέλκυση νέων αιμοδοτών όσο και για τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων αφού η κρίση έχει “χτυπήσει” και τους εθελοντικούς συλλόγους.
Δυστυχώς πολλοί σύλλογοι δεν κατάφεραν να στείλουν ούτε έναν αντιπρόσωπο, για οικονομικούς λόγους. Παρόλα αυτά οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές, παραθέσαμε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, ακούσαμε πως δρουν οι άλλοι σύλλογοι, ήρθαμε ακόμη και σε δημιουργική αντιπαράθεση κάποιες φορές… άλλωστε μέσω της αντιπαράθεσης επιτυγχάνεται αλληλεπίδραση στη σκέψη, καλύτερη γνώση και κατανόηση εννοιών και αναγκών γύρω από τα θέματα που μας αφορούν. Για παράδειγμα, είχαμε ως θέμα την ενημέρωση στην β’βαθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα γυμνάσια και υπήρξαν διαφωνίες για το αν τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται να τους γίνει ενημέρωση ή ποια ώρα θα ήταν καταλληλότερη. Όταν καταλήξαμε όμως στα συμπεράσματα ήμασταν σίγουροι πως όλοι είχαμε καταλάβει το σκεπτικό για την επιλογή του τρόπου δράσης .
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας για την διοργάνωση και τη φιλοξενία, όσο και προσωπικά στην πρόεδρο του κ. Κογιαντή για την ζεστασιά της υποδοχής!
Τσαουσίδου Κάκη
Επιτροπή νέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......