Ο Καιρός:

Έλληνας αγόρασε δεδρόσπιτο - παλάτι αξίας 250.000 ευρώ!

Έλληνας αγόρασε δεδρόσπιτο - παλάτι αξίας 250.000 ευρώ! : Οι κατοικίες που χτίζονται πάνω σε δέντρα φέρνουν σε όλους μας αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και είναι συνήθως λιτές και φθηνές. Ομως, το πιο
Οι κατοικίες που χτίζονται πάνω σε δέντρα φέρνουν σε όλους μας αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και είναι συνήθως λιτές και φθηνές.

Ομως, το πιο ακριβό δενδρόσπιτο βρίσκεται στην Αττική καθώς ένας συμπατριώτης μας δεν δίστασε να πληρώσει 250.000 ευρώ για ένα hi-tech δενδρόσπιτο αφού ήθελε να ζει σε ένα εντυπωσιακό κτίσμα που έχει κατασκευαστεί με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε τέλεια αρμονία με τη φύση, αλλά και με όλα τα μοντέρνα κομφόρ!


Συνήθως, η επαφή μας με τα δενδρόσπιτα περιορίζεται στα κλασικά, αλλά συνάμα αγαπημένα που κατασκευάζαμε στα εξοχικά ή τα χωριά μας καθώς οι περισσότεροι θέλαμε να ζήσουμε όπως... ο Ταρζάν και η Τζέιν. Ενας Ελληνας όμως από την Αθήνα ήθελε να έχει όλες τις πολυτέλειες πάνω σε ένα δέντρο.

Ετσι, αγόρασε ένα δενδρόσπιτο που φέρει την υπογραφή μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από υπερσύγχρονα οικήματα σε μεγάλες πόλεις, αλλά με το προσόν της άμεσης επαφής με τη φύση. Γι' αυτό και έδωσε 250.000 ευρώ για ένα πραγματικό έργο τέχνης, όχι επί εδάφους, αλλά επί δέντρου!

Τα hi-tech δενδρόσπιτα αποτελούν την τελευταία παγκόσμια τάση επειδή θεωρούνται καταφύγια για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν οι ιδιοκτήτες τους. Δενδρόσπιτα με όλες τις ανέσεις, εξοπλισμένα παράλληλα με υψηλή τεχνολογία, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να είναι απόλυτα ασφαλείς. Κατασκευάζονται στη Βρετανία και η τιμή τους μπορεί να ξεπεράσει τα 250.000 ευρώ.

Και όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, το πιο ακριβό από αυτά και καλύτερα εξοπλισμένο με συστήματα ασφαλείας βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα, κάτι που παραδέχεται και ο διευθυντής της εταιρείας κατασκευής τους.

Η γκάμα επιλογών για τους επίδοξους αγοραστές είναι μεγάλη. Υπάρχουν σπίτια «α λα Τζέιμς Μποντ» που διαθέτουν κάμερες ασφαλείας και βιοομετρικά συστήματα, σπίτια-κάστρα που θυμίζουν παραμύθια και άλλα σε στιλ καταφυγίων που «δένουν» άψογα με το περιβάλλον των δασών.

Ο Σάιμον Πέιν, διευθυντής της εταιρείας Blue Forest, η οποία κατασκευάζει τα πολυτελή σπίτια, έχει βοηθήσει παιδιά και ενήλικες να δημιουργήσουν δενδρόσπιτα όπως τα έχουν ονειρευτεί. Μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, έχει κατασκευάσει δενδρόσπιτο που θυμίζει το βασίλειο του Ρομπέν των Δασών, και βρίσκεται στο δάσος του Σέργουντ.


Στην πελατεία του Πέιν, όπως αποκάλυψε, υπάρχουν διάσημοι, αλλά και πλούσιοι διευθυντές μεγάλων εταιρειών που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα δενδρόσπιτο στον μεγάλο κήπο τους ή σε κάποιο κτήμα τους.

«Οταν ξεκινήσαμε την επιχείρησή μας πριν από επτά χρόνια σχεδιάζαμε δενδρόσπιτα μόνο για παιδιά, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν για να παίζουν με τους φίλους τους» λέει ο Πέιν που έφτιαξε την εταιρεία μαζί με τον αδελφό του, Αντι.

Οι δυο τους γεννήθηκαν στην Κένυα και από εκεί εμπνεύστηκαν τα δενδρόσπιτα, τα οποία θέλησαν να διαδώσουν αρχικά στη Βρετανία και αργότερα σε άλλες χώρες. Ηθελαν έτσι να δώσουν στους πελάτες τους την αίσθηση πως βρίσκονται σε επαφή με τη φύση. Τα σπίτια γίνονται από ξύλο κυπαρισσιού ή βελανιδιάς.

Ο... ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΟΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Από τα δενδρόσπιτα που σχεδίασε ο Πέιν, το πλέον εξοπλισμένο στον τομέα της ασφάλειας είναι εκείνο που σχεδίασε για Ελληνα ιδιοκτήτη. Φυσικά, δεν αποκαλύπτει ούτε την ταυτότητα του πελάτη του, ούτε βεβαίως την τοποθεσία που βρίσκεται το σπίτι.

Το δενδρόσπιτο εκείνο έχει μηχανισμό αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, όπως και σύστημα ασφαλείας με βίντεο που καλύπτει και τις δύο εισόδους του. Κάμερες καταγράφουν επίσης κάθε γωνιά του τεράστιου καθιστικού, την κουζίνα και το μπάνιο του σπιτιού. Η βρετανική εταιρεία έχει κατασκευάσει στη χώρα μας δύο δενδρόσπιτα, το ένα α λα Τζέιμς Μποντ, και ένα ακόμη, σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κρήτης, ενώ ενδιαφέρον, όπως αποκαλύπτει στην «Εspresso» ο ιδιοκτήτης της Σάιμον Πέιν, έχουν εκφράσει και άλλοι Ελληνες.

«Το πρώτο δενδρόσπιτο το φτιάξαμε κάπου στην Αττική. Ανήκει σε ιδιώτη που ήθελε να συνδυάσει διασκέδαση για την οικογένειά του, αλλά και ασφάλεια» μας λέει ο 33χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Forest, αρνούμενος να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις για την ταυτότητα του Ελληνα πελάτη του. Σε ό,τι αφορά το δενδρόσπιτο στην Κρήτη, πρόκειται για χώρο διασκέδασης για παιδιά, που εντάχθηκε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......