Ο Καιρός:

24 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του "μπάγασα" Νικόλαου Άσιμου

24 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του «μπαγάσα» Νικόλαου Άσιμο.υΥπήρξε πολυτάλαντο άτομο. Έπαιξε θέατρο, σκηνοθέτησε, διακρίθηκε στον αθλητισμό, ωστόσο έμεινε στην ιστορία ως στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής.


Ήταν σημαίνουσα φυσιογνωμία στα ταραγμένα Εξάρχεια της δεκαετίας του 80’, ενώ ο τραγικός θάνατος του , σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, αποτέλεσε σημείο συζήτησης για πολλά χρόνια. Ο Νικόλας Άσιμος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην μουσική σκηνή της χώρας.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Αυγούστου του 1949. Το κανονικό του όνομα ήταν Νικόλας Ασημόπουλος και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Κοζάνη.

Από μικρός έδειξε την καλλιτεχνική του φύση. Συμμετέχει σε σκετσάκια στο δημοτικό, ενώ καθώς μεγαλώνει γράφει στιχάκια και ποιήματα. Δύσκολος και απόμακρος ως χαρακτήρας, ασχολείται και με τον αθλητισμό όπου διακρίνεται.

Το 1967, ξεκινάει σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο , και συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική.

Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολείται με το θέατρο, όπου ερμηνεύει διάφορους ρόλους, ενώ αποφασίζει να παρακολουθήσει μαθήματα σε δραματική σχολή.

Παράλληλα ασχολείται με το τραγούδι, γράφοντας στίχους και τραγουδώντας σε διάφορες μπουάτ της Θεσσαλονίκης.

Τα χρόνια όμως ήταν δύσκολα, αφού η δικτατορία είχε επιβάλει τον έλεγχο της σε όλες τις μορφές τέχνης. Η λογοκρισία είχε γίνει κακός μπελάς για τον Άσιμο, ο οποίος την αγνόησε επανειλημμένα και ως ακόλουθο συνελήφθη και κρατήθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη απόφαση

Το 1973 και ενώ του μένουν μόλις έξι μαθήματα για να πάρει πτυχίο, ο Άσιμος αποφασίζει να κατεβεί στην Αθήνα.

Ο Άσιμος αποφασίζει να συνεχίσει με το θέατρο όπου τελειώνει μία ιδιωτική δραματική σχολή. Παράλληλα γράφει τραγούδια τα οποία τα ηχογραφεί και τα διακινεί μόνος του σε κασέτες.

Οι κασέτες αυτές, οι οποίες ηχογραφήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, θα συγκεντρώσουν και ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής παραγωγής του καλλιτέχνη.

Επίσης εμφανίζεται σε αρκετές Μπουάτ στην Πλάκα και συνεργάζεται με τραγουδιστές, μουσικούς συνθέτες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μουσική, κείμενα, σκετς και ντοκουμέντα κόντρα στο κατεστημένο, ενώ συνεργάζεται με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής του.

                                            πηγη : kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......