Ο Καιρός:

Διοικήσεις ΔΕΚΟ και Οργανισμών “ξέχασαν” να ...κόψουν τους μισθούς!


- Δεν εφάρμοσαν νόμους που όμως ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους
- Δεν έγινε κανένας ελεγχος απο την πολιτική ηγεσία
- Επιστολή Σταϊκούρα προς όλους τους υπουργούς

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση τεσσάρων σχετικών νόμων, επτά μήνες μετά τη νομοθέτηση ενός ακόμη αναλυτικού σχεδίου περικοπών απο την κυβέρνηση Παπαδήμου κι ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να “πετσοκόβονται”, το 60% των ΔΕΚΟ και των επιδοτούμενων φορέων δεν έχουν εφαρμόσει τις διατάξεις και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει καμία μείωση μισθού.

Σύμφωνα με

δημοσίευμα της Real News η κρατική απροθυμία αλλά και η κυβερνητική ανικανότητα να ελεγχθεί τι εφαρμόζεται και τι όχι, έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, δηλαδή εκείνοι που έχουν πληγεί από τις οριζόντιες περικοπές κι άλλοι που δεν έχουν υποστεί καμία απώλεια, καθώς οι διοικήσεις ΔΕΚΟ και οργανισμών, έκαναν πως «ξέχασαν» ότι πρέπει να «ψαλιδίσουν» τους μισθούς τους δικούς τους, αλλά και των υπαλλήλων.

Η νέα κυβέρνηση, ενόψει της έλευσης της τρόικας, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού για να εντοπίσει πόσοι εφαρμόζουν τους νόμους που προβλέπουν ανώτατη αμοιβή για τους εργαζόμενους τα 1.900 ευρώ και για τα διευθυντικά στελέχη τα 5.000 ευρώ.


Την περασμένη Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς, με την οποία τους ζητάει να «σκανάρουν» τους φορείς και τις δημόσιες επιχειρήσεις και να αποδώσουν τις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας όλων των εποπτευόμενων φορέων.


Οι πρώτες εκτιμήσεις απο ανώτατα στελέχη του υπουργείου οικονομικών είναι πως 6 στις 10 διοικήσεις δεν συμπίεσαν τους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων ενώ το ζήτημα έθεσε ο Χρ. Σταϊκούρας και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πολιτική ηγεσία της χώρας, όλους αυτούς του μήνες δεν έκανε κανέναν έλεγχο εφαρμογής των νόμων, παρά το γεγονός οτι απο τις 18 Νοεμβρίου του 2011 υπάρχει εγκύκλιος προς όλα τα υπουργεία, ΔΕΚΟ και επιδοτούμενους φορείς που προβλέπει παύση επιχορήγησης” σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Και όχι μόνο αυτό αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε σε αύξηση των επιχορηγήσεων προς ΔΕΚΟ και φορείς για το 2012, στα 760 εκατ. ευρώ απο τα 610 εκατ. ευρω που ήταν το 2011.


πηγη : parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......