Ο Καιρός:

Μέρκελ: Το ευρώ μπορεί να μην αντέξει

«Αισιόδοξη» αλλά όχι «βέβαιη» για την επιτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου εμφανίστηκε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που προβάλλεται από την ιστοσελίδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιη για την επιτυχία του ευρώ, ενώ έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία της, χωρίς, ωστόσο, να καθησυχάζει.


«Το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν έχει ακόμη οικοδομηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βέβαιο ότι όλα τα λειτουργήσουν, ότι όλα θα πάνε καλά», είπε η Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαι αισιόδοξη ότι θα

πετύχουμε».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι «ορισμένες χώρες στην Ευρώπη έχουν ακόμη πολύ δουλειά» για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και έτσι «να ξεπεράσουν την κρίση του χρέους και την κρίση της ανταγωνιστικότητας».


Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» χαρακτήρισε την Ελλάδα «ξεχωριστή περίπτωση», υπενθυμίζοντας παράλληλα την αναμονή του Βερολίνου για την έκθεση της τρόικας, προκειμένου να εξεταστεί το κατά πόσον επιτεύχθηκαν οι στόχοι από την Αθήνα.


«Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση. Πρέπει να μελετήσουμε την έκθεση της τρόικας για να δούμε αν εφαρμόστηκε το δεύτερο πρόγραμμα, και μετά πρέπει να λάβουμε -και να λάβουν (σ.σ η Αθήνα)- μια απόφαση. Στόχος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγοράς» δήλωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Πρέπει να μελετήσουμε την έκθεση της τρόικας για να δούμε αν εφαρμόστηκε το δεύτερο πρόγραμμα, και μετά πρέπει να λάβουμε -και να λάβουν -  μια απόφαση»
(διαβάστε περισσότερα εδώ)

πηγη : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......