Ο Καιρός:

ΕΣΕΕ: Επαναφορά του βασικού μισθού στα 701 ευρώ

Το τοπίο στα εργασιακά αλλάζει πολύ γρήγορα προς το χειρότερο και οι κοινωνικοί εταίροι δεν επιτρέπεται να είναι απλοί παρατηρητές, αλλά πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του μισθολογικού φαύλου κύκλου. Η έστω και μικρή αύξηση των κατώτατων μισθολογικών ορίων θα αντιστρέψει την ψυχολογία και την οριακή ροπή για κατανάλωση, θα ωφελήσει τα έσοδα του κράτους, θα τονώσει την αγορά και θα προστατεύσει την κοινωνική συνοχή. 

Αυτό επισήμανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση με τους τέσσερις θεσμικούς εταίρους, με κύριο θέμα την επανέναρξη του διαλόγου για θέματα αγοράς εργασίας καθώς και τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της ατζέντας των συζητήσεων.


Η ΕΣΕΕ υπέβαλε ολοκληρωμένη Έρευνα Πεδίου για τα εργασιακά και την απασχόληση στις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις, καθώς και κοστολογημένη μελέτη με πίνακες που αποδεικνύουν ότι η επαναφορά του βασικού στα 701 ευρώ και τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του 2009, θα αποδώσει επιπλέον έσοδα στο δημόσιο 2,4 δισ. και άλλα 4,7 δισ. στην ελληνική αγορά την επόμενη διετία.
 
πηγη : trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......