Ο Καιρός:

Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος με την πρόταση Ρεπούση για τον εκκλησιασμό!

ieronimos kai repousi875687Την οργισμένη αντίδραση του σπάνια ομιλούντα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προκάλεσε η πρόταση της Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ και πανεπιστημιακού Μ. Ρεπούση, να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός στα σχολεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Φλώρινα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην ξεχνούν τις παραδόσεις, τα θεμέλια και τις ρίζες του τόπου, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δυστυχώς έχει μπει στο πνεύμα των «ξενοσπουδαγμένων». «Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές στο εξωτερικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, τα θεμέλια και τις ρίζες μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος αφήνοντας αιχμές για την πρόταση της Μαρίας Ρεπούση να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία. «Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία» είπε.

Υπονοώντας την πρόσφατη πρόταση της κυρίας Ρεπούση να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά
μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σε αυτό τον τόπο για αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;». Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως υπάρχει μία ηττοπάθεια στην Ελλάδα να μην γίνεται αναφορά στο έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και υπάρχει πρόβλημα από μερικούς «που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουν».

Μιλώντας σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Φλώρινα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη ενός Γερμανού υπουργού στο γραφείο του, στον οποίο είπε: «Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε., ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν. Είναι ελεύθεροι. Δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν», κατέληξε.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......