Ο Καιρός:

Χορός εκατομμυρίων – Πρόεδρος και 11 μέλη του Δ.Σ.της ΔΕΗ έπαιρναν 300.000 ευρώ το χρόνο για επιδόματα που δεν δικαιούνταν


απο παλιότερη συνεδρίαση του ΔΣ στην ΠτολεμαϊδαΔιακόσια διευθυντικά στελέχη έπαιρναν τουλάχιστον 1.000 ευρώ το μήνα σαν επίδομα- Το ΝΣΚ ζητά πίσω 6 εκατομμύρια ευρώ και αναδρομικά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ- Ανάλογες αμοιβές εν μέσω κρίσης και σε άλλα "Golden Boys" σε άλλες ΔΕΚΟ- Τα στελέχη της ΔΕΗ απαντούν ότι έχουν μεγάλες ευθύνες και η αγορά ενέργειας είναι ανταγωνιστική
O νόμος για τις περικοπές των αμοιβών στο Δημόσιο ισχύει από το 2010

και περιελάμβανε και τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως τη ΔΕΗ, αλλά τελικά είτε δεν ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις ή κάποιοι δεν πρόκειται ουδέποτε να βάλουν μυαλό.

Το 2011 τέθηκε στη ΔΕΗ το θέμα του οικογενειακού επιδόματος το οποίο είχε υποστεί περικοπές, με την επιχείρηση να λέει στον βασικό μέτοχό της, το ελληνικό δημόσιο ότι τα στελέχη όπως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι 200 διευθυντές και αναπληρωτές διευθυντές είναι στελέχη της αγοράς, που έχουν ένα κλειστό κύκλωμα αμοιβής και κατά συνέπεια το

οικογενειακό επίδομα θα έπρεπε να παραμείνει.

Τότε λοιπόν το ελληνικό δημόσιο είχε απαντήσει ότι θα αναζητήσει λύσεις μέσω του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, όπως και έγινε. Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, πρέπει να επιστραφούν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πήραν οι γενικοί διευθυντές και όλα τα περίπου διακόσια διευθυντικά στελέχη.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ έπαιρναν επί χρόνια οικογενειακό επίδομα χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται, ενώ με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους το δημόσιο θα τα διεκδικήσει αναδρομικά κιόλας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης έπαιρναν 300.000 ευρώ το χρόνο για οικογενειακά επιδόματα. Εάν κάνει δηλαδή κάποιος τη διαίρεση θα συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα 12 στελέχη έπαιρναν περί τα 2.000 ευρώ οικογενειακό επίδομα συν τον μισθό τους.

Η είδηση αυτή προκαλεί οργή καθώς τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, που είναι στην κεφαλή της επιχείρησης έπαιρναν οικογενειακά επιδόματα χωρίς να το δικαιούνται, ενώ την ίδια ώρα οδηγούσαν τη ΔΕΗ σε συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ έχει μετατραπεί η επιχείρηση σε μία "παθητική εταιρεία" με ζημιές που φτάνει το 30%. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ είναι όλοι με υψηλότατες αμοιβές.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ απαντά πως τα διευθυντικά στελέχη είναι ανώτατα στελέχη με μεγάλες ευθύνες, είναι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο και έχουν να ανταγωνιστούν άλλες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας. Κοινώς εάν επιμείνει το δημόσιο στην επιστροφή και αναδρομικά όλων αυτών των χρημάτων τότε τα στελέχη θα αποχωρήσουν για την ελεύθερη αγορά ενέργειας.

Βέβαια αυτές οι σκανδαλώδεις αμοιβές δεν είναι μόνο στην ΔΕΗ, αλλά αφορούν κι άλλες ΔΕΚΟ, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη ΔΕΠΑ και τη ΛΑΡΚΟ.

Πηγη : newsit.gr
           vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......