Ο Καιρός:

Κίνδυνος στάσης πληρωμών στους δήμους

eyrw243Ορατός είναι για πολλούς δήμους ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από τον Σεπτέμβρη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων των ΟΤΑ, όπως προέκυψε κατά τη σημερινή συνάντηση των προεδρείων της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης, τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και ότι

οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς. Ενημέρωσε, επίσης, τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και θα εξεταστεί η αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστά στα νέα δεδομένα. Τα δύο μέρη δήλωσαν μάλιστα ότι είναι «σε επιφυλακή» εν όψει των επικείμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων, τονίστηκε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.


πηγή-Zougla.gr
         vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......