Ο Καιρός:

40 φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον κόσμο


Ο Greg Cook αγκαλιάζει τη σκυλίτσα του Coco, όταν τη βρήκε μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι του στην Αλαμπάμα, το οποίο χτυπήθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, το Μάρτιο του 2012.



Ανατολή της Γης: Μια φωτογραφία τραβηγμένη από τον αστροναύτη William Anders κατά την διάρκεια της αποστολής Απόλλων 8 το 1968.


Ο Πελέ και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Bobby Moore, ανταλλάζουν φανέλες το 1970 ως ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού, στο Παγκόσμιο Κυπέλλο που είχε αμαυρωθεί από το ρατσισμό.



Ένας σουδανός στρατιώτης από το Στρατό Απελευθέρωσης βρίσκεται σε στάση προσοχής την παραμονή ανεξαρτησίας του
Νοτίου Σουδάν.



Ένας γερμανός κρατούμενος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απελευθερώνεται από τη Σοβιετική Ένωση και επανασυνδέεται με την κόρη του. Το παιδί είχε να δει τον πατέρα της από την ηλικία του ενός έτους.



Ο οκτάχρονος Christian Golczynski δέχεται τη σημαία για τον πατέρα του, πεζοναύτη λοχαγό, Marc Golczynski, κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης τελετής. Ο Marc Golczynski πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας στη δεύτερη θητεία στο Ιράκ (εθελοντική) λίγες εβδομάδες πριν την επιστροφή του στο σπίτι.



Η Helen Fisher φιλάει τη νεκροφόρα που μεταφέρει το σώμα του εικοσάχρονου ξαδέλφου της, Douglas Halliday, στην πόλη Wootton Bassett της Αγγλίας.



Τα αμερικανικά στρατεύματα πραγματοποιούν την απόβαση στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου του 1944.



Μια πρόσφατα δημοσιευμένη φωτογραφία του "Ανθρώπου των τανκς" απεικονίζει το συμβάν υπό μια διαφορετική οπτική γωνία.



Ο Harold Whittles ακούει για πρώτη φορά στη ζωή του, όταν ένας γιατρός τοποθέτησε ένα ακουστικό στο αριστερό του αυτί.



"La Jeune Fille a la Fleur," μια φωτογραφία του Marc Riboud που απεικονίζει τη νεαρή ειρηνίστρια, Jane Rose Kasmir, να τοποθετεί ένα άνθος στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ (21 Οκτωβρίου 1967). Η φωτογραφία θα γίνει το σύμβολο του "κινήματος των λουλουδιών".



Η εμβληματική φωτογραφία του "Ανθρώπου των τανκς". Πρόκειται για έναν άγνωστο επαναστάτη που στάθηκε μπροστά από μια σειρά κινεζικών τανκς, εις ένδειξη περιφρόνησης μετά τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.



Οι δημοσιογράφοι Euna Lee και Laura Ling συνελήφθησαν στη Βόρειο Κορέα και καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια σκληρής εργασίας. Ύστερα από μια επιτυχή διπλωματική παρέμβαση των ΗΠΑ, οι δύο γυναίκες επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους στην Καλιφόρνια.



Η Terri Gurrola επανασυνδέθηκε με την κόρη της, ύστερα από μια επτάμηνη θητεία στο Ιράκ.



Ο πεντάχρονος Tanisha Blevin κρατάει το χέρι της Nita LaGarde, 105 χρόνων. Η φωτογραφία είναι από την εγκατάλειψη του συνεδριακού κέντρου στη Νέα Ορλεάνη λόγω του τυφώνα Κατρίνα.



Ένα κορίτσι που βρίσκεται σε καραντίνα για προ-συμπτωματικό έλεγχο ραδιενέργειας, συναντάει το σκύλο της μέσα από το παράθυρο στην πόλη Nihonmatsu.



Ο Robert Peraza στέκεται μπροστά από το μνημείο με το όνομα του γιου του, κατά τη διάρκεια τελετής στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.



Η Jacqueline Kennedy φοράει το ροζ Chanel σακάκι, το οποίο είναι ακόμα λεκιασμένο με το αίμα του συζύγου της, την ίδια στιγμή που ο Lyndon Johnson ορκίζεται στο Air Force One.



Ο κρατούμενος πολέμου Horace Greasley προκαλεί τον Heinrich Himmler κατά τη διάρκεια επιθεώρησής του στο στρατόπεδο. Ο νεαρός είχε δραπετεύσει τουλάχιστον 200 φορές από το στρατόπεδο για να συναντήσει κρυφά μια Γερμανίδα την οποία είχε ερωτευτεί.



Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κοάλα κατά τη διάρκεια καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αυστραλία το 2009.



Ένα βρέφος τεσσάρων μηνών βρέθηκε μέσα στα συντρίμμια, τέσσερις μέρες μετά από το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.



Ένας Γάλλος ξεσπάει σε λυγμούς όταν τα ναζιστικά στρατεύματα καταλαμβάνουν το Παρίσι.



Ο λοχαγός του Pearl Harbor, Houston James, είναι φανερά συγκινημένος καθώς αγκαλιάζει το λοχαγό,Mark Graunke Jr. κατά τη διάρκεια της Ημέρας Βετεράνων στο Ντάλας, το 2004.



Η Phyllis Siegel, 76 χρονών στα αριστερά, και η Connie Kopelov 84 χρονών από τη Νέα Υόρκη, αγκαλιάζονται αφού έγιναν το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που παντρεύεται στο Μανχάταν το 2011.



Ο Αυστραλός, Scott Jones, φιλάει την καναδή φιλενάδα του, Alex Thomas, όταν την πέταξε στο έδαφος αστυνομικός.



Μητέρα παρηγορεί το γιο της μετά την ολική καταστροφή του σπιτιού τους το 2011 λόγω ανεμοστρόβιλου στην Αλαμπάμα.



Η φωτογραφία με τον τίτλο "Μπαμπά περίμενέ με!" του Claude P. Dettloff, την 1η Οκτωβρίου 1940: Στρατιώτες στη Βρετανική Κολομβία βαδίζουν προς το τραίνο και ο πεντάχρονος Whitey Bernard ξεφεύγει από τη μητέρα του για να πάει να βρει τον πατέρα του.



Ο ναυτικός ιερέας Luis Padillo "διαβάζει" ένα στρατιώτη που τραυματίστηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη Βενεζουέλα.



Ένας βορειοκορεάτης άντρας αποχαιρετάει το νοτιοκορεάτη συγγενή του, στα πλαίσια παροδικής συνάντησης οικογενειών στις 31 Οκτωβρίου 2010.



Άντρας βρίσκει το χαμένο του σκύλο μετά το τσουνάμι της Ιαπωνίας.



Ο John F. Kennedy Jr. λέει το τελευταίο αντίο στον πατέρα του.



Χριστιανοί προστατεύουν μουσουλμάνους στο Κάιρο την ώρα που προσεύχονται.



Το 1968, οι αφροαμερικανοί αθλητές Tommie Smith και John Carlos ύψωσαν τις γροθιές τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στη "Μαύρη Δύναμη". Μετά από αυτή την κίνηση, αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση.



Εβραίοι κρατούμενοι κατά τη στιγμή της απελευθέρωσής τους από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης κοντά στον Έλβα το 1945.



Ένας μοναχός προσεύχεται για έναν ηλικιωμένο άντρα που πέθανε ξαφνικά, περιμένοντας το τραίνο, στη Shanxi Taiyuan της Κίνας.



Ένας σκύλος εν ονόματι Leao κάθεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δίπλα από τον τάφο του ιδιοκτήτη του, ο οποίος σκοτώθηκε στις κατολισθήσεις του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 15 Ιανουαρίου 2011.



Ένα παιδί από τη Ρουμανία προσέφερε σε έναν αστυνομικό ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας στο Βουκουρέστι.



O πρώην αρχηγός αστυνομίας της Φιλαδέλφεια, Ray Lewis. συλλαμβάνεται επειδή συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος "Occupy Wall Street" το 2011.



Αδερφές βγάζουν σε φωτογραφία τρεις φορές την ίδια πόζα σε διάφορες χρονολογίες.



Ένας ρώσος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου "προσκυνάει" το τανκ που οδηγούσε κάποτε.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Κοτροκόης]

πηγη : seleo.gr


πηγη : Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......