Ο Καιρός:

Πώς θα πληρώσετε το φόρο σε δέκα δόσεις

forologiki030312Αν παραλείψει κάποιος μία δόση τότε χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν οπωσδήποτε την πρώτη δόση μέχρι το τέλος Αυγούστου και στη συνέχεια να ενταχθούν σε ρύθμιση και να αποπληρώσουν το χρέος στην εφορία μέχρι τον Μάιο του 2013.
Μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητήσουν ρύθμιση οφειλών για τις άλλες δύο δόσεις.
Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ρύθμιση της οφειλής δηλαδή αν οι πολίτες θα πρέπει να συνωστισθούν σε ουρές στις εφορίες για να ζητήσουν δόσεις.
Ο αριθμός των δόσεων θα εξαρτάται από το ύψος του ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος. Συγκεκριμένα:
Για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ θα ισχύουν 10 δόσεις:
- Αν οι μηνιαίες δόσεις δεν είναι ισόποσες, το 60% του φόρου θα αποπληρώνεται έως και το Φεβρουάριο του 2013 και το 40% από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2013.
- Αν οι μηνιαίες δόσεις είναι ισόποσες, το 70% του φόρου θα εξοφλείται έως το Φεβρουάριο του 2013 και το υπόλοιπο έως το Μάιο της επόμενης χρονιάς.
Για εισοδήματα από 50.000 έως 80.000 ευρώ θα ισχύουν 7 μηνιαίες δόσεις:
Αυτές θα πρέπει να πληρωθούν έως και το Φεβρουάριο του 2013.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν είσαι συνεπής στη δόση, τότε όχι μόνο θα χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλεις τη συνολική οφειλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την απειλή ενεργοποίησης των μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων που αφορούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
newsbomb.gr

πηγη : kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......