Ο Καιρός:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων ρίχνονται σήμερα, Κυριακή, 13 ακόμα Έλληνες αθλητές καθώς και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών...
Η δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο βρίσκει την Ελλάδα να εκπροσωπείται σε οκτώ αθλήματα και συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα, στο πινγκ πονγκ, στην ενόργανη γυμναστική, στο κανόε-καγιάκ, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην σκοποβολή και στην υδατοσφαίριση.
Το …χορό άνοιξε η Αθηνά Δούκα στην σκοποβολή, η οποία συμμετείχε στα προκριματικά των 10μ. αεροβόλου πιστολιού στις 11, αλλά δεν τα κατάφερε. Η 36χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 42η θέση (μεταξύ 49 αθλητριών) με 369 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρώτη οκτάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Κορυφαία επίδοση ήταν αυτή της Κινέζας Βεντζούν Γκουό με 388 βαθμούς. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 13:45.

Τη σκυτάλη πήρε η Βάσω Μιλλούση στην ενόργανη γυμναστική (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ, τερμάτισε πρώτη στη δοκό ισορροπίας με 14.366 βαθμούς και 53.524 (3η) στο σύνθετο ατομικό μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό.


Πολύ καλά πήγε και στους ασύμμετρους ζυγούς (3η με 13.425 βαθμούς), ενώ στις ασκήσεις εδάφους συγκέντρωσε 12.933 βαθμούς (10η) και στο άλμα 12.800 (12η). Συνολικά είχε 53.524 βαθμούς και βρισκόταν στην τρίτη θέση.


Βέβαια η Μιλλούση θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής για να μάθει αν εξασφάλισε μια θέση στον τελικό, οπότε και θα ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους οι αθλήτριες και από τα υπόλοιπα τέσσερα προκριματικά γκρουπ.


Την ίδια ώρα, ό,τι έχτιζε για τρία οκτάλεπτα …γκρέμισε στο τελευταίο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Στο παιχνίδι που άνοιξε το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Λονδίνο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κροατία με 8-6, στην πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου.


Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς παρουσιάστηκε πολύ καλή στην άμυνα, είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά της Νίκο Δεληγιάννη, όμως τα λάθη και η επιθετική δυστοκία της τελευταίας περιόδου της στοίχισαν. Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα, η Ιταλία την Τρίτη (31/07) στις 17:30.


Συνέχεια είχαμε …πάλι στο νερό με τον Άρη Γρηγοριάδη στην κολύμβηση, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο θα δώσει το βράδυ της Κυριακής στις 22:28 ο Άρης Γρηγοριάδης.


Ο Έλληνας κολυμβητής είχε αποκλειστεί μετά το τέλος των προκριματικών σειρών καθώς τερμάτισε 17ος με χρόνο 54’52’’. Όμως μερικές ώρες αργότερα η τύχη του… χαμογέλασε καθώς ο Ρώσος, Βλάντιμιρ Μορόζοφ, που με χρόνο 54’01’’ ήταν 10ος και βρισκόταν στους ημιτελικούς απέσυρε τη συμμετοχή του, δίνοντας την θέση του στον πρωταθλητή Ευρώπης.


Ο Γρηγοριάδης, θα αγωνιστεί στην πρώτη ημιτελική σειρά και θα κολυμπήσει στον όγδοο διάδρομο.


Ακόμη, σε αγώνα ρεπεσάζ (Τρίτη, 31 Ιουλίου) θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής. Αν και πέρασαν πρώτοι τα 1000 μέτρα, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες τερμάτισαν στην 5η και τελευταία θέση της 3ης προκριματικής σειράς με χρόνο 6:42.13. Από τη σειρά τους την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισαν η 1η Δανία (Ράσμουσεν, Κιστ) με 6:33.11 και η Νορβηγία (Μπρουν, Στράντλι) με 6:34.00.


Ξεκίνημα είχαμε και για τους Έλληνες αθλητές του πινγκ πονγκ. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αντιμετώπισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του απλού τον Βέλγο Σάιβ (15:30), ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γκιώνης θα κοντραριστεί στις 17:30 με τον Ασάρ από την Αίγυπτο.


Πανιά άνοιξαν και τρεις αθλητές της ιστιοπλοΐας, στα Finn συμμετείχε ο Γιάννης Μιτάκης (14:00, 15:30) και στα Star οι Τσότρας/Παπαθανασίου (15:35, 16:50). Συγκεκριμένα, με πολύ καλή εμφάνιση άρχισε τις υποχρεώσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιάννης Μιτάκης. Ο Ελληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 4η θέση στην 1η ιστιοδρομία της κατηγορίας Finn και ελπίζει για ανάλογες εμφανίσεις στις επόμενες κούρσες.


Τις ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρώσει ο Χρήστος Τσακμάκης στο κανόε καγιάκ σλάλομ (κατηγορία C1) στις 15:30.


apospasma.gr
πηγη : 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......