Ο Καιρός:

OTE: Μείωση 20 -25% στις τιμές του αναμένει από την ΕΕΤΤ

Μείωση 20 - 25% στα τιμολόγιά του υπολογίζει ο ΟΤΕ ότι θα εγκριθεί από την ΕΕΤΤ μέχρι τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2011, ο Ζ. Πιπερίδης, COO του Ομίλου ΟΤΕ ανέφερε ότι ο Ρυθμιστής ενέκρινε πρόσφατα νέες χαμηλότερες τιμές χονδρικής για τον ΟΤΕ που εφαρμόζονται αναδρομικά από 1/1/2012 κάτι που σημαίνει όφελος για τους εναλλακτικούς παρόχους της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πιπερίδης τόνισε: «περιμένουμε κάτι ανάλογο και για εμάς» και συνέχισε αναφέροντας ότι υπολογίζει ότι οι τιμές του ΟΤΕ προς τους πελάτες του ότι θα πρέπει να μειωθούν μεταξύ 20-25% από την έγκριση του κοστολογικού μοντέλου που περιμένει από την ΕΕΤΤ έως τον Απρίλιο.

“Κανονικά θα έπρεπε οι τιμές χονδρικής και λιανικής να ανακοινώνονται ταυτόχρονα”, σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mιχάλης Τσαμάζ ενώ ο κ. Πιπερίδης ανέφερε ότι πέρσι οι τιμές του ΟΤΕ για τους πελάτες του εγκρίθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση το Νοέμβριο ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τους εναλλακτικούς είχαν αλλάξει από την αρχή του έτους.

Στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, οι επικεφαλής του ομίλου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις ισχυρές ταμειακές ροές που εμφάνισε ο ΟΤΕ. Στο σύνολο του έτους, οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 8,8% και διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισ.ευρώ, παρά τη μείωση της κερδοφορίας EBITDA. Λόγω των ισχυρών ταμειακών ροών, ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 10% σχεδόν στο σύνολο του έτους, στα επίπεδα των 3,9 δισ.ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τσαμάζ, σημείωσε σχετικά πως “μειώσαμε σημαντικά τον δανεισμό μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις μελλοντικές μας υποχρεώσεις».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......