Ο Καιρός:

Ελλάδα: Αγώνας δρόμου για την νομοθέτηση των μέτρων «φωτιά»

Νομοθετική «καταιγίδα» αναμένεται τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες δράσεις πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής και του Eurogroup.

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να τακτοποιήσει μέχρι την Τετάρτη όλες τις εκκρεμότητες, ώστε την Πέμπτη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης να διαπιστωθεί  ότι έχουν γίνει όλες οι προαπετούμενες ενέργειες για να αρχίσει η εκταμίευση του νέου δανείου. Στο επίκεντρο της ελληνικής κυβέρνησης και η αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στις ψηφοφορίες Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης στα κοινοβούλια Γερμανίας και Ολλανδίας.
Μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη βουλή των Ελλήνων ο εφαρμοστός νόμος και να έχουν εκδοθεί όλες οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις. Μεταξύ άλλων, πρέπει να εγκριθεί μείωση του κατώτατου μισθού τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζομένων κατά 22%, περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και  επιδομάτων, ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ.
Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων θα ψηφιστεί αύριο το νομοσχέδιο για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων δράσεων. Οι περικοπές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......