Ο Καιρός:

Βέβαιος για το γερμανικό «ναι» προς τα μέτρα στήριξης της Ελλάδας ο Σόιμπλε

Τη βεβαιότητά του ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει σήμερα υπέρ του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

 
Υπέρ τάσσεται και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του «θα εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία» το πακέτο διάσωσης και προειδοποίησε ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις.
Υπέρ του νέου πακέτου προς την Ελλάδα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν και οι Γερμανοί Πράσινοι. Αντίθετα, θα το καταψηφίσει η γερμανική Αριστερά.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι στη σημερινή ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, θα δοκιμαστεί η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ και ως εκ τούτου η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει ασφυκτική.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, το 63% των Γερμανών πολιτών δεν επιθυμεί την έγκριση του πακέτου στήριξης. Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......