Ο Καιρός:

Καθαρά Δευτέρα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και  χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπονται την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012. Από το βράδυ πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και τοπικά στο Αιγαίο θα είναι πολύ θυελλώδεις και θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το βορρά προς το νότο.
Συγκεκριμένα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι στους 12 βαθμούς, βαθμιαία όμως θα πέσει, φτάνοντας τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται και στη Μακεδονία και τη Θράκη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, ενώ από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές, αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ πιθανόν και των υπόλοιπων περιοχών. Τα καιρικά φαινόμενα, που ίσως τοπικά να είναι έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ όμως και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία και στην Κρήτη, ενώ από το βράδυ αναμένονται χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......