Ο Καιρός:

Μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% από την 1η Μαρτίου


Από την 1η Μαρτίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μειώσουν τον κατώτατο μισθό κατά 22% (σ. σ.: από 751 ευρώ μεικτά σήμερα στα 586 ευρώ) και για τους νέους έως 25 ετών κατά 32%. Η δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου δεν είναι υποχρεωτική για τους εργοδότες, επισήμανε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποσαφηνιστεί το μέγεθος της αναπροσαρμογής που θα υποστεί το επίδομα ανεργίας, καθώς ακολουθεί πάντα τον κατώτατο μισθό.
«Το συνολικό μισθολογικό κόστος την περίοδο 2003-2012 μειώθηκε κατά 25% κυρίως εξαιτίας της αύξησης της ανεργίας και σε μικρότερο βαθμό λόγω της μείωσης των μισθών» δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης. Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η μείωση αναλογεί σε απώλεια 9,2 δισ. για τα Ταμεία» που τελικά περιορίστηκε στα 4,5 δισ. λόγω της εξοικονόμησης από τις φαρμακευτικές δαπάνες.
ΣυντάξειςΗ μείωση του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη αναμένεται να συμπαρασύρει σε μείωση τόσο την επικουρική σύνταξη του ΙΚΑ όσο και την «παλαιά» (μη ανταποδοτική) σύνταξη του ΟΓΑ καθώς και πολλά επιδόματα. Ηδη οι συντάξεις έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία κατά 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......